hits

Prosjekt dreads.

I september 2013 skaffet jeg meg dreads, etter å ha siklet over slikt hår i flere år. Jeg elsket egentlig å ha dreads, det var så enkelt. Etter en stund med de, da jeg og hodebunnen min var blitt vant vasket jeg bare håret 1 gang i uken. Man trengte aldri å tenke på hårspray, olje, balsam, hårkur, sletting/krølling også videre. Men det var såklart ikke alt som var like gøy bestandig.. Jeg vasket håret mitt med en spesiell dreadsshampoo som fikk håret mitt til å lukte våt hund til tider. Jeg satte meg fast i paljettkjoler... eller busker og greiner på jobb. Men samtidig var det kjekt siden jeg aldri trengte å bruke hårstrikk, jeg kunne jo knyte håret opp i seg selv og jeg slapp å få det i ansiktet hvis det var vind ute.


Jeg gjorde ikke så mye med mine dreads til slutt, jeg lot for det meste håret bare gro og leve sitt eget liv. I begynnelsen styrte jeg mye med dreadsene, jeg "palmrolled"(formet) de cirka en gang i uken og jeg brukte voks, spray og pudder. Men til slutt ble jeg lat. Det verste var alle stereotypene jeg fikk høre siden jeg hadde slikt hår... Folk så automatisk på meg som en blanding av marijuana, bob marley og hippieveggis. Jeg er jo vegetarianer og hippiestilen synes jeg faktisk er kul så den tar jeg på min kappe. ;) Pluss at jeg dro på hippiefestival i sommer.

En annen ting jeg mislikte var at folk så på meg som urenslig og folk som forbinder dreadlocks med lus... Nei, man behøver ikke å være skitten og aldri vaske håret selv om man har dreads, man vasker det bare med en annen type shampoo som ikke skummer og man lar være å bruke balsam. Og hodelus har ingenting med renslighet å gjøre. Nå skal det sies at jeg har hørt om folk med dreads som ikke vasker håret i det hele tatt, og jeg har hørt unnskyldninger som at "hodebunnen renser seg selv 1 gang i måneden"... Men jeg vasket i hvert fall mine dreads.

Etter 2 år ble jeg lei. Håret ble tyngre og tyngre, spesielt mens det var vått. Så for et par måneder siden begynte jeg å gre ut dreadsene. Jeg synes det var kjempedigg å bruke balsam, håroljer og hårkur igjen. Bare det å gre håret er uvant og jeg tar meg selv i å glemme det av. Jeg har enda dreadsknuter igjen i bakhodet, men de blir mindre og mindre. Jeg må bare orke å gre ut alt... Det har virkelig vært en tålmodighetsprøve. Nå gleder jeg meg bare til å bli ferdig, fordi da skal jeg få klipp og farge hos bestevenninnen min som er frisør. :)

Jeg tenkte jeg kunne legge ved noen bilder, selvfølgelig kjenner jeg at jeg savner de litt allerede da..
Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kristìn

25, Sortland

Vegetarianer fra Nordland som bruker bloggen som et utløp - mitt fristed.

I N S T A G R A M:


©
Jeg eier rettigheter på alt av fotografi og tekst på bloggen selv, ergo er alt skrevet av meg.
Foto: Olympus E-420, Lumix DMC-FS14,
eller min Huawei P10 Lite.

Kategorier

Arkiv