hits

Reparasjon av depresjon.

Jeg bruker å si at jeg er "litt nede for tiden" når jeg har dårlige stunder, men sannheten er at jeg har slitt med depresjon så lenge jeg kan huske. Noen måneder og år har vært verre enn andre men jeg er fortsatt i live og det er jo ikke verst bare det. Det er fullstendig lov til å være litt lei seg og nede til tider, så lenge det ikke blir hverdagen din. Heldigvis er jeg en veldig positiv og blid person så det er ikke så ofte jeg lar dumme tanker og følelser ta overhånd - men det skjer i blant. Dessverre.

Det er ikke noe gøy, det kan faktisk være veldig slitsomt. Det finnes ingen mirakelkur for depresjon. Jeg har gått til flere psykologer, jeg har gått på angst-kurs, jeg har tatt oppgjør med meg selv. Noen dager er bedre enn andre og slik er det bare. En dag våkner man opp og føler seg lettere enn de andre.

Jeg synes selv at noen går frem på helt feil måte når det gjelder deprimerte mennesker. "Hva har du å være lei deg for da? Du har jo alt". Før i tiden ble det påstått at de rikeste og mest suksessfulle var de mest deprimerte. Alt kan ikke kjøpes for penger. Dessuten skjønner jeg godt at en kjendis kan ha store vanskeligheter med å finne kjærligheten, å kunne stole på folk og vite at de ikke bare er ute etter berømmelsen. Pluss at en kjendis får kanskje litt for mye fritid til tider. Se bare hvordan det har gått med de fleste barnestjernene som fikk for mye penger og frihet i så ung alder... 


15 år gamle meg.
"You're way too young to be broken. You're way too young to fall apart."

Det finnes ikke noe fasitsvar på depresjonen. Selv om man får den jobben man ville ha, kjæresten man har vært ute etter i flere år eller et pengeberg så vil ikke det si at man automatisk får en lykkelig hverdag. Lykkeligere kanskje, men depresjon er ikke noe man kan styre. Det virker som om mange tror at man velger å være deprimert, at man legger seg ned i fosterstilling og gråter for å få oppmerksomhet. "Det er jo bare å slutte å være lei seg..." Hm. Nei.

Har du tårer i øynene? Det er fullstendig lov, du behøver ikke å sitte og blinke de bort. Føler du deg helt dritt i dag? Det er greit, så lenge du husker på at det kommer bedre dager i vente.

Jeg har gjort det meste for å unnslippe tristhetsfølelsen. Jeg har drevet med selvskading og kuttet meg, jeg har spydd ut alt jeg har spist, jeg har nektet å spise, jeg har stengt meg selv inne. Ingenting av det er et langvarig alternativ. Jeg vil heller anbefale deg å gråte til tårene tar slutt. Man blir sliten ja, men man føler seg som regel bedre etterpå. Og snakk med noen. Alle burde ha noen. Kjæresten din, en forelder, en venn, en lærer, en psykolog. Får man utløp for tankene sine, om så bare til 1 person så er det allerede en veldig god start.

Noen ganger kan det være godt å være alene litt, å gråte litt. Ellers kan det være greit å holde seg opptatt. Det var slik jeg kom meg over hjertesorgen min. Jeg hørte på musikk hele tiden for å ikke bli sittende ensom i stillheten. Jeg rømte inn i filmer og serier. Jeg jogget for å få ut dumme følelser. Jeg festet og var sosial med folk som fikk meg til å smile. Jeg var mye sammen med familien min og barndomsvenner som jeg ikke hadde sett på årevis.

De siste årene har jeg slitt veldig mye med dumme følelser og tanker i helgene hvis jeg ble sittende alene, det endte med at jeg ble "hobbyalkoholiker" som inntok alkohyler hver eneste fredag og lørdag. Etter at jeg ble sammen med David igjen så behøver jeg ikke alkoholen for å være sosial eller glad lengre. Vi har hatt flere edru fredager sammen og jeg har ikke blitt helt "emo" av den grunn. Jeg kan kose meg like mye med å spise junk og se på junk på tv'en sammen med han.
Han er bra for meg. ♥

Én kommentar

missmommy.blogg.no

05.01.2016 kl.23:40

Kjære du:) vet godt hvordan depresjon er:( det er tungt! Virkelig tungt. Men prøv å gled det over alt du har som er bra i livet - veldig klisje men det er sant! Jeg håper du får hjelp for dette<3

Skriv en ny kommentar

Kristìn

25, Sortland

Vegetarianer fra Nordland som bruker bloggen som et utløp - mitt fristed.

I N S T A G R A M:


©
Jeg eier rettigheter på alt av fotografi og tekst på bloggen selv, ergo er alt skrevet av meg.
Foto: Olympus E-420, Lumix DMC-FS14,
eller min Huawei P10 Lite.

Kategorier

Arkiv