hits

Kjemp for dine rettigheter.

Dette blogginnlegget skrev jeg for 1 år siden etter at jeg hadde sett en dokumentar om Aaron Swartz. IMDB: "The Internet's Own Boy"

Denne dokumentaren gikk veldig inn på meg. I korte trekk handler den om Aaron, en ung hacker som forsøker å bruke egenskapene sine til å frigjøre kunnskap for alle online. Han forsøkte ikke å tjene penger på hacking eller å hacke på gøy/for å tulle med nettsider. Han mente at alle skulle kunne finne informasjon gratis på internett uten å måtte betale for å laste ned dokumenter slik at selskaper tjener masse penger på informasjon som både kunne og skulle vært tilgjengelig og lovlig for alle. Til slutt ble det for mye for Aaron med FBI, Secret Service, arrestasjon og rettsak så det endte med at han tok sitt eget liv.

Hvorfor gikk denne dokumentaren så inn på meg? Er det fordi jeg er interessert i det som omhandler dataelektronikk? Eller fordi jeg er over gjennomsnittet interessert i koding som html og css?

^ Begge påstandene stemmer, men denne dokumentaren handler om å stå opp for seg selv og det man tror på. Kjemp for dine rettigheter og ikke la folk, firma eller i denne sammenhengen - myndighetene trø på deg. Jeg har faktisk vært i den situasjonen flere ganger... ikke med myndighetene men i situasjoner hvor jeg har måttet kjempe for mine egne rettigheter og vært "vanskelig" og "kranglevoren" for å få det jeg fortjente. Der og da føles det nok lettest og bare ta den enkle utveien, å gi opp og bare gå, uten å gjøre noe nummer av saken. Men man må stå opp for seg selv. Står du ikke opp for deg selv kommer ingen andre til å gjøre det heller.

Selv om alt kanskje føles håpløst til tider så oppfordrer jeg alle til å stå opp for det som betyr noe. Det trenger ikke å bety noe for alle, så lenge det betyr alt for noen. Har du en hjertesak? Kjemp for den.

 

Én kommentar

Linda

17.03.2016 kl.17:43

Jeg har nominert deg til Liebster Award på bloggen min, her er link så du kan se hva det handler om!<3 http://catzybrownie.blogg.no/1458225275_liebster_award_3.html

Skriv en ny kommentar

Kristìn

25, Sortland

Vegetarianer fra Nordland som bruker bloggen som et utløp - mitt fristed.

I N S T A G R A M:


©
Jeg eier rettigheter på alt av fotografi og tekst på bloggen selv, ergo er alt skrevet av meg.
Foto: Olympus E-420, Lumix DMC-FS14,
eller min Huawei P10 Lite.

Kategorier

Arkiv