hits

En gang utro, alltid utro?

Jeg har i alle år sagt at uttrykket "en gang utro - alltid utro" ikke stemmer. Ingen forhold er lik og i mine øyne er man ikke utro så lenge man trives. Er man lykkelig så har man ingen behov for å være utro. Jeg vet at mange mener at once a cheater, always a cheater men jeg sier nei til den påstanden. Hvis du finner deg selv i et ulykkelig forhold hvor du blir dratt ned i partnerens dritt og ikke ser noen enkel utvei i sikte, ja da skjønner jeg faktisk desperasjonen og frihetsfølelsen utroskap kan gi. Jeg tror også at noen velger å være utro for å prøve å forårsake et brudd. Har du prøvd å dumpe partneren din fjorten ganger uten hell? Han klarer alltid å overtale deg om at ting skal bli bedre? "Bare eeen sjanse til!" Jeg forstår deg.

Jeg har aldri vært utro selv, ikke etter at jeg ble voksen og i et seriøst forhold i hvert fall. Jeg har alltid hatt såpass respekt for mine partnere at jeg har endt forholdet før jeg har gjort noe som helst med noen andre. Men jeg dømmer ikke. La meg ta et eksempel. Du våkner opp bakfull og jævlig en tidlig søndagsmorgen, kjæresten din som liksom skal være den beste og fineste personen du har, har knust tallerkener og glassflasker på gulvet ditt, smekket deg med flathånda så du er helt rød på kinnet og gitt deg blodsprengte øyne av at du satt gråtkvalt og hikstet etter pusten i flere timer i natt. Alle sier at du fortjener bedre men du klarer ikke å gi helt slipp på han. Når han er snill så er han jo veldig snill!

^ Jeg har vært der. Jeg har vært i forhold som jeg ikke har trivdes i. Jeg har vært i forhold som har skraltet. Venninnene mine og familien min sa at jeg fortjente mye bedre men jeg følte ikke det selv. Så lenge alle andre rundt meg hadde det fint så va det ikke så nøye med meg. Jeg var ikke utro for å komme meg ut av dette men jeg forstår de som tyr til utroskap for å få en slutt på et destruktivt forhold. For det er en ekstremt vanskelig situasjon når man sitter midt oppi det.

Det jeg egentlig skulle fram til med dette blogginnlegget er at jeg dømmer ikke deg om du forteller at du har vært utro i et (dårlig) tidligere forhold. Jeg skjønner. Jeg fatter. Jeg forstår. Men selv om jeg for harde livet prøver å overtale folk om at "en gang utro, alltid utro" ikke stemmer så er det dessverre mange som motbeviser meg der. History has got a funny way of repeating itself. Jeg mener også at det ikke finnes noen unnskyldning til å være utro. Uansett hvor full du er så kan du ikke skylde på alkoholen - Den som svelger velger. Og hvis det er fordi du er i et dårlig forhold så sier jeg ikke at det er greit, jeg sier bare at jeg ikke kommer til å dømme deg. Det er kanskje den letteste utveien for noen.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kristìn

25, Sortland

Vegetarianer fra Nordland som bruker bloggen som et utløp - mitt fristed.

I N S T A G R A M:


©
Jeg eier rettigheter på alt av fotografi og tekst på bloggen selv, ergo er alt skrevet av meg.
Foto: Olympus E-420, Lumix DMC-FS14,
eller min Huawei P10 Lite.

Kategorier

Arkiv