hits

Veggis.

- Var det vanskelig å bli vegetarianer?
Nei, det var faktisk mye lettere enn jeg hadde trodd at det skulle bli.

Jeg har egentlig aldri vært særlig glad i kjøtt og fisk. Av fisk spiste jeg kun laks, ørret og fiskegrateng og av kjøtt var det vel egentlig bare kylling jeg synes var spesielt godt. Da jeg testet min kjøttfrie måned for over 3 år siden fant jeg ut at det fantes mange gode erstatninger og at man ikke behøver kjøtt i hverdagen. Dessuten er det ikke sunt å leve på så å si bare kjøtt og jeg er veldig glad for at dette bare blir bedre og bedre opplyst.

Jeg har alltid vært mer glad i tilbehøret uansett så sånn sett var ikke utfordringen så ille. Av kjøttdeig og spaghetti har alltid spaghetti smakt best, av koteletter og ris har alltid risen vært min favoritt også videre. Tomatsuppe har alltid vært det beste jeg vet å ha til middag og det kan jeg jo fortsatt spise så det var et stort pluss. Av soyaprodukter spiser jeg både schnitzel, kjøttboller, nuggets, soyabiter(ligner på kyllingfilet), pølser, burger, falafel ++. Favorittene mine er kjøttdeig og soyafilet. Og burgeren synes jeg at smaker helt likt slik jeg husker at burger smakte.Jeg spiser ikke soya hver dag, jeg prøver å bare spise det 1-2 ganger i uken. "Too much of anything can make you sick". Det er ikke bra å spise soya hver dag heller. Med soya spiser jeg nachos, taco, burger i brød, pølse i brød, chicken tandoori uten chicken, tikka masala uten tikka, stroganoff, bali kyllinggryte uten kylling også videre. Ellers spiser jeg salat, wok, vegetarpizza, supper, annen gryterett/ris og saus, pannekaker, baguetter, vafler osv. Eller bare noe lett tilbehør slik som potetstappe, fløtegratinerte poteter, vannkastanjer, bønner, pasta, mozarellasticks, pommes frites... det er egentlig bare fantasien som stopper deg.


 

Drikker du melk? Spiser du smør/ost/egg? Jeg er ikke veganer. Jeg bruker melk i gryter og spiser smør på knekkebrød. Hvitost er jeg alt for glad i for å bli veganer, og egg spiser jeg i kaker og slikt men ikke alene. Det verste som finnes er når kjøttetere skal komme å kritisere meg for at jeg for eksempel fortsatt drikker melk... Ja, det skjer dyremishandling i melkeindustrien også men kyr  melkes. Og unnskyld meg, men før du har sluttet å stappe i deg en blodig biff på en varm sommerdag så synes jeg ikke at du har rett til å kritisere meg for hvordan jeg velger å leve mitt liv. :)
Den siste setningen jeg skrev over her hørtes kanskje ekstremt bitchy ut men det jeg egentlig skulle frem til er at hvis jeg skal respektere at folk velger å spise kjøtt, så får de respektere mitt valg om å ikke spise det. Jeg bryr meg ikke om hva andre kjøper eller konsumerer så lenge de ikke trør det i ansiktet mitt eller prøver å tvinge meg til noe. Jeg har fått høre det før.. "du kan jo smake en liiiten bit, ingen behøver å få vite det!" Det handler ikke om hva andre mener, tror eller vet. Å slutte å spise kjøtt og fisk var et valg jeg tok helt selv og det står jeg for.

Jeg trives så godt med valget mitt at jeg kommer nok til å være vegetarianer livet ut. "My body is not a graveyard."

Én kommentar

Hanna Arielle Sund

22.04.2016 kl.09:41

Kjenner meg såå igjen i den "bare en liten bit da, ingen får vite det!" haha :-P

Skriv en ny kommentar

Kristìn

25, Sortland

Vegetarianer fra Nordland som bruker bloggen som et utløp - mitt fristed.

I N S T A G R A M:


©
Jeg eier rettigheter på alt av fotografi og tekst på bloggen selv, ergo er alt skrevet av meg.
Foto: Olympus E-420, Lumix DMC-FS14,
eller min Huawei P10 Lite.

Kategorier

Arkiv