hits

Clickbait whores.

Hvorfor er dette en ting?! For dere som ikke vet hva "clickbait" er så er det når et blogginnlegg eller en nyhetsartikkel har en overskrift som skal fenge lesere til å trykke seg inn på deres side men når man leser det som står lengre ned så handler det ikke om det man tror, eventuelt så blir ting veldig overdramatisert. Overskriften er altså blåst helt ut av proposjoner. For eksempel hvis en gravid blogger skriver: Vannet har gått! så tror man jo at hun er på tur å føde... men neida, det var visst bokstavlig talt vannet i springen som var borte et par timer gitt!

Bloggere(og nyhetssider) gjør jo såklart dette for å få lesere, men det er ganske dust egentlig. Tenk hvis TV skulle ha gjort det samme og vist en reklamesnutt som ikke hadde noe som helst med programmet eller programmets innhold å gjøre. "I kveldens episode: Thomas Numme døde!" også ser man på Senkveld så ble Thomas Numme overlykkelig og "døde av glede"... *klask i panna*Jeg skjønner hverken når eller hvorfor det ble sosialt akseptabelt å holde på slik? Det irriterer meg grenseløst. Samme med de Facebook-oveskriftene som lyder slik: "Du vil ikke tro hva som skjedde videre!" Alle klikker seg inn for å se, men det var mest sannsynlig noe helt forutsigbart som skjedde.

I lengden tror jeg egentlig ikke at det er så veldig lurt å holde på slik heller. I hvert fall ikke som blogger ettersom at jeg har hørt om flere som har kuttet ut diverse blogger fordi de er drittlei av villedende overskrifter. Selvfølgelig kan det bli vanskelig å finne på unike overskrifter etter at man har blogget i noen år - trust me, den forrige bloggen min hadde jeg i 6 år så jeg vet hvordan det er... men man behøver jo fortsatt ikke å lure folk.

Takk for meg!

Én kommentar

tanketromling

03.06.2016 kl.05:48

Nei så klart ikke. Jeg har snart fullstendig sluttet å klikke på sensasjonelle overskrifter. Jo kjedeligere overskriften er, jo mer interessant kan det være. Vi mennesker lærer fort.

Skriv en ny kommentar

Kristìn

25, Sortland

Vegetarianer fra Nordland som bruker bloggen som et utløp - mitt fristed.

I N S T A G R A M:


©
Jeg eier rettigheter på alt av fotografi og tekst på bloggen selv, ergo er alt skrevet av meg.
Foto: Olympus E-420, Lumix DMC-FS14,
eller min Huawei P10 Lite.

Kategorier

Arkiv