hits

Mage fra helvede.

Før jeg ble vegetarianer så hadde jeg ekstremt mye vondt i magen. Jeg oppsøkte lege og konklusjonen var rett og slett at jeg ble dårlig av kjøtt. Kroppen min klarte ikke å fordøye kjøtt ordentlig. Hvis jeg spiste en pølse så kunne jeg ha vondt i magen i 2 dager etterpå liksom. Jeg lurer på om det er min egen feil siden jeg så å si levde på kyllingvinger tidligere. Jeg hadde et ekstremt kjøttinntak av kylling, entrecôte, skinke og schnitzel.

Det er mange som spør hvorfor jeg er vegetarianer og nå kan jeg gladelig svare at det er på grunn av dyrevern. Men det var egentlig ikke slik det startet. Alt startet i begynnelsen av 2013 da jeg skulle prøve en "kjøttfri måned". Jeg trivdes rett og slett så godt med det at jeg bare fortsatte. Så på over 3 år har jeg ikke spist en eneste liten kjøttbit, og kroppen min er helt annerledes enn før. Jeg føler meg mye lettere og jeg har sjeldent vondt i magen.

I begynnelsen var jeg pescetarianer som vil si at jeg spiste fisk. Etter et år sluttet jeg med det også. Var det vanskelig? Nei. Jeg er så sta så når jeg bestemmer meg for noe så blir det slik. Legen foreslo at jeg kunne prøve å kun spise kjøtt et par ganger i uka, men jeg så ikke helt vitsen med det ettersom at jeg risikerte å bli dårlig i flere dager etterpå. Dessuten er jeg alt eller ingenting. Either you're in, or you're out.

Jeg har alltid vært glad i dyr, og jeg hadde lyst til å bli vegetarianer da jeg var yngre også. Klassen min fikk en ny lærer som var vegetarianer og jeg synes at hun var så kul og inspirerende men fikk jeg lov av min kjære mor å bli vegetarianer? Nei.

Jeg trodde kanskje at jeg skulle savne kylling ettersom at det var det jeg konsumerte mest før. Men nå finnes det så mange soyaerstatninger at jeg har ingenting å klage på. Det var verre i begynnelsen da jeg ble uglesett for å være veggis og jeg levde på tilbehøret - det vil si grønnsaker, pasta, ris og saus. Nå for tiden virker det jo som om det er trendy å være kjøttfri! :)


Jeg kan ikke fatte at jeg levde på dyrelik i så mange år, spesielt ikke når det gjorde meg såpass dårlig. Men jeg var både uvitende om de gode alternativene som faktisk finnes og jeg var også hjernevasket av både tradisjon/arv og miljø.

"If slaughterhouses had glass walls, everyone would be a vegetarian"
- Paul McCartney.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kristìn

25, Sortland

Vegetarianer fra Nordland som bruker bloggen som et utløp - mitt fristed.

I N S T A G R A M:


©
Jeg eier rettigheter på alt av fotografi og tekst på bloggen selv, ergo er alt skrevet av meg.
Foto: Olympus E-420, Lumix DMC-FS14,
eller min Huawei P10 Lite.

Kategorier

Arkiv