hits

Jeg mot meg.

Etter at jeg var ferdig med å se alt av NRK-serien Skam så begynte jeg å se på en annen NRK-serie som heter Jeg mot meg. Det var lillebroren min som tipset meg om denne dokumentarserien etter at han hadde sett den i psykologitimene sine på skolen. Jeg kan vel si at serien gjorde inntrykk.

Serien handler om 8 unge folk med ulike psykiske lidelser. Angst, rusproblemer, spiseforstyrrelser, ensomhet også videre. Jeg anbefaler deg å ta en titt på det hvis du synes at det høres interessant ut. Selv om ikke alle kan kjenne seg igjen eller har hatt disse problemene selv så er det viktig å snakke om teamet. Depresjoner er jo for eksempel litt tabubelagt men vi må slutte å stikke det under en stol nå. Samfunnet må slutte å se ned på de som sliter med psykisk bagasje.

Tidligere slet jeg mye med angstanfall selv. På den måten at jeg hyperventilerte, gråt og jeg enkelte dager klarte jeg ikke å gå ut og møte folk. Jeg ble diagnosert med sosial angst i 2011. Jeg har både gått til flere psykologer og på sosial angst-kurs. Heldigvis er hverdagen min lettere nå, men jeg føler samtidig at angst og andre psykiske lidelser er noe man ikke blir helt kvitt uansett. Det har preget mitt liv veldig.

Ta en dag av gangen. Ikke stress med ting. Sett deg små mål og unn deg noe godt å spise eller kjøp deg selv en liten gave i belønning når du får til oppgaver eller klarer situasjoner som du har gruet deg til. Angsten før angsten - angst for å få angst er det verste.


Bildet er av 15 år gamle meg. Første gangen jeg åpnet meg og skrev litt om bulimien.

2 kommentarer

thez

07.06.2016 kl.20:16

oi denne vil jeg se , Hvor får man sett denne serien ? takk for tips :-) ha en fin kveld

Kristìn

07.06.2016 kl.20:17

thez: Den ligger på NRK sine nettsider :) https://tv.nrk.no/serie/jeg-mot-meg/KMTE20002114/sesong-1/episode-1

Skriv en ny kommentar

Kristìn

25, Sortland

Vegetarianer fra Nordland som bruker bloggen som et utløp - mitt fristed.

I N S T A G R A M:


©
Jeg eier rettigheter på alt av fotografi og tekst på bloggen selv, ergo er alt skrevet av meg.
Foto: Olympus E-420, Lumix DMC-FS14,
eller min Huawei P10 Lite.

Kategorier

Arkiv