hits

"Hva sliter du med?"

Jeg fikk spørsmål om hvilke psykiske lidelser jeg sliter med. Det er ikke så veldig mye nå lengre i forhold til før, men jeg kan jo fortsatt svare på det.

Jeg sliter med panikkangst. Heldigvis ikke så ofte - men det skjer. Som for eksempel da vi var i Universal Studios i Orlando på ferie. Da fikk jeg panikkangst i køen på vei inn til et eller annet 3D-opplegg. Jeg måtte bare ut av folkemengden. Så jeg gikk og satte meg alene i skyggen hvor jeg både hyperventilerte og gråt før jeg klarte å roe meg ned.

Jeg er diagnosert med sosial angst. Den diagnosen fikk jeg da jeg var 16 år. I år blir jeg 24 så jeg kan si at det blir bedre. Man lærer seg å leve med det selv om det er vanskelig iblant. Det høres kanskje dumt ut men alkohol har hjulpet meg mye. Får man litt innabords så er det mye lettere å snakke med fremmede. Dette kan jeg sikkert lage et lengre blogginnlegg om senere.

Jeg tror derimot aldri at psykiske lidelser som for eksempel angst slipper deg helt. At det blir bedre, ja. Men jeg tror nok alltid at det kommer til å finnes spor av det i deg. Man må bare lære seg å gjøre det om til noe positivt heller. Det som ikke dreper gjør deg sterkere. :)

2 kommentarer

Birgitte Østby

01.08.2016 kl.02:28

Jeg sliter en del med selvbilde og selvtillit. Dette er på grunn av mobbing og utestenging fordi jeg har lærevansker. Dette har ført til at jeg har følt meg "annerledes" og har det stempelet enda, men også ført til at jeg er stille og tilbakeholden. Det gjør heller ikke hverdagen som student enkel i perioder.

tanketromling

01.08.2016 kl.05:28

Jeg tror man sliter med det som man ikke forstår. Når man forstår så blir man fri.

Skriv en ny kommentar

Kristìn

25, Sortland

Vegetarianer fra Nordland som bruker bloggen som et utløp - mitt fristed.

I N S T A G R A M:


©
Jeg eier rettigheter på alt av fotografi og tekst på bloggen selv, ergo er alt skrevet av meg.
Foto: Olympus E-420, Lumix DMC-FS14,
eller min Huawei P10 Lite.

Kategorier

Arkiv