hits

"Det e nu så mykje me dæ"

Hvorfor skal du slite med så mye? Hvorfor er det så mye som feiler deg?

Dette er spørsmål jeg har fått flere ganger og jeg blir faktisk litt fornærmet. Det er jo ikke akkurat som at jeg har valgt å være diagnosert med sosial angst, oppleve panikkanfall eller alt annet jeg har slitt med i mitt liv. Det er ikke gøy å forklare livshistorien sin til atter en ny psykolog. Det er heller ikke en fest å ha en hjerne som kan få meg helt på tryne. Det var ikke morsomt med spiseforstyrrelser og det var heller ikke en vits å drive med selvskading.

Det som irriterer meg er at det for noen år siden var "inn" å slite. Det var "inn" å ha angst, depresjoner også videre. Jeg skjønner det ikke. Hvis du har opplevd ekte psykiske plager så er det ikke noe du ønsker din verste fiende en gang. Angst er ikke å grue seg til noe eller å ikke synes at noe er skøy. Angst er seriøse greier, real shit.

De som later som at de har psykiske problemer er de som ødelegger det for oss som faktisk sliter med noe. Plutselig blir man sett på som lat og en taper hvis man ikke kommer seg på jobb/skole en dag på grunn av for eksempel angst. Og det er helt forståelig, når det blir brukt som en unnskyldning for å få sove lenge og være hjemme - uten styggen på ryggen.Ikke si at du har angst hvis du ikke har det. Det er bedre måter å få oppmerksomhet på enn å få sympati for en psykisk lidelse du ikke har.

2 kommentarer

Nancy

09.08.2016 kl.14:55

Angst, depresjon, personlighetsforstyrrelse,spiseforstyrrelse og selvskading e no skikkelig dritt. Skjønne ikkje folk som skal tulle med det. Det e ikkje kult. Skjønne heller ikkje de som si " men det e jo bære å slutte eller å ta sæ sammen". Hadde det bære vært sånn..

Kristìn

09.08.2016 kl.16:06

Nancy: Ja sant.. hadde det vært så jævla lætt så hadde nu vel ingen slette psykisk heiller, det sei sæ jo sjøl. :p

Skriv en ny kommentar

Kristìn

25, Sortland

Vegetarianer fra Nordland som bruker bloggen som et utløp - mitt fristed.

I N S T A G R A M:


©
Jeg eier rettigheter på alt av fotografi og tekst på bloggen selv, ergo er alt skrevet av meg.
Foto: Olympus E-420, Lumix DMC-FS14,
eller min Huawei P10 Lite.

Kategorier

Arkiv