hits

It's not cool to be cruel.


Mitt profilbilde på Facebook i 2014.

Det er mye snakk om pelsdyrfarmer og pelsdyrnæringen for tiden. Jeg blir helt kvalm. Ikke bare har jeg to chinchillaer hjemme som er av et dyreslag som er mest kjent for å bli lagd pelskåper av, men dette er noe jeg har brent for i mange år. Jeg var 13 år første gangen jeg gikk fra dør til dør og prøvde å få folk til å være med på en underskriftskampanje mot pelsdyrfarmer. Jeg husker det veldig godt selv om det er 11 år siden nå. Jeg husker mange søte gamle damer som gjerne skrev under og mente at pelsfarmer skulle vært nedlagt for mange år siden. Jeg husker også folk som støttet det, spesielt en idiot som nesten slengte ytterdøra i fleisen på meg...

Det er greit at alle har forskjellige meninger og ytringsfrihet men det er jo ingen som kan komme å si at pelsdyrnæringen ikke driver med dyremishandling. Det har ikke skjedd noe som helt av endringer eller forbedringer på 11 år. Måten dyrene blir både fanget og avlivet på er groteske. Og nei, det hjelper ikke å prøve og pynte på det ved å bruke skattepengene våre til litt større(fortsatt pittesmå) bur hvor dyrene lever hele livet sitt med såre poter på kaldt og hardt gitter. Det faktum at pelsdyrfarmer får statlig støtte synes jeg at er helt borti rævva. Unnskyld meg.

Jeg har aldri eid noe som helst med ekte pels i hele mitt liv og det kommer jeg aldri til å gjøre heller. Mink-øyenvippene dine er ikke dyrevennlige, heller ikke Canada Goose-jakken din. Jeg vet om folk som prøver å unnskylde pelsbruket sitt med at plagget er gammelt og arvet. Det har vel ingenting å si, du viser jo fortsatt at du støtter og normaliserer en industri som er helt på trynet.

Hvem faen var det som fant på at det var en god idé at menneskeheten skulle kunne bestemme alt og utnytte så å si alle dyreslag som finnes? Jeg skjemmes over å være menneske

3 kommentarer

Victoria Larsen

13.11.2016 kl.16:47

God kveld :)

22.11.2016 kl.20:38

Såå sant! Pelsfarmene burde vært nedlagt for lenge siden. Det er ingenting med de som burde være her i 2016. Moro å lese at du også er vegetarianer :-)

Drea

04.12.2016 kl.22:37

Digger stilen!

Skriv en ny kommentar

Kristìn

25, Sortland

Vegetarianer fra Nordland som bruker bloggen som et utløp - mitt fristed.

I N S T A G R A M:


©
Jeg eier rettigheter på alt av fotografi og tekst på bloggen selv, ergo er alt skrevet av meg.
Foto: Olympus E-420, Lumix DMC-FS14,
eller min Huawei P10 Lite.

Kategorier

Arkiv