hits

Jeg fikk spørsmål om hvilke psykiske lidelser jeg sliter med. Det er ikke så veldig mye nå lengre i forhold til før, men jeg kan jo fortsatt svare på det.

Jeg sliter med panikkangst. Heldigvis ikke så ofte - men det skjer. Som for eksempel da vi var i Universal Studios i Orlando på ferie. Da fikk jeg panikkangst i køen på vei inn til et eller annet 3D-opplegg. Jeg måtte bare ut av folkemengden. Så jeg gikk og satte meg alene i skyggen hvor jeg både hyperventilerte og gråt før jeg klarte å roe meg ned.

Jeg er diagnosert med sosial angst. Den diagnosen fikk jeg da jeg var 16 år. I år blir jeg 24 så jeg kan si at det blir bedre. Man lærer seg å leve med det selv om det er vanskelig iblant. Det høres kanskje dumt ut men alkohol har hjulpet meg mye. Får man litt innabords så er det mye lettere å snakke med fremmede. Dette kan jeg sikkert lage et lengre blogginnlegg om senere.

Jeg tror derimot aldri at psykiske lidelser som for eksempel angst slipper deg helt. At det blir bedre, ja. Men jeg tror nok alltid at det kommer til å finnes spor av det i deg. Man må bare lære seg å gjøre det om til noe positivt heller. Det som ikke dreper gjør deg sterkere. :)

Etter at jeg kom hjem fra ferien og innså hvor lite jeg egentlig hadde shoppet til meg selv så unnet jeg meg en liten shoppingrunde på Kicks. ;) Jeg er fortsatt på jakt etter den perfekte foundation, og endelig fikk jeg kjøpt meg min første lipliner. NYX har visst blitt mitt nye favorittmerke. ♥

Jeg har egentlig aldri vært særlig interessert i sminke men i det siste har det blitt en ganske stor hobby. Jeg ser på sminketutorials på Youtube og drømmer om nye børster og paletter. Sminke og hår er den største lidenskapen til bestevenninna mi og jeg tror at det er slik det har smittet over på meg.

{

Det jeg liker best med å ha denne bloggen er at det ikke er noe press. Jeg må ikke prestere hver dag. Nå har det gått en uke siden jeg blogget sist og du vet hva det betyr. Det betyr at jeg har det fint for tiden. Blogglysten er på topp når jeg er "nede", har en dårlig periode eller når det er noe som plager meg. Bloggen er mitt utløp. Plassen hvor jeg får ut frustrasjon, sinne også videre. Derfor sier det seg selv at når jeg er glad og fornøyd så er skrivelysten lik null.

Jeg fikk veldig fine ord av søskenbarnet mitt i morges, om bloggen min. ♥ "Tenk om det du skriv hjelpa andre som slit, sånn at de får hjelp?" Det er jo det jeg vil oppnå. At bloggen hjelper meg selv er bare et pluss. Jeg har allerede opplevd at folk har kommentert både her på bloggen og kommet bort til meg ute på byen og fortalt om bloggen min - At de synes at jeg er modig som skriver så åpent og ærlig om min psykiske helse og at ordene mine har hjulpet dem.

Det tok meg mange år å komme hit, som vil si at det blir bedre. Hvis mine ord kan gjøre en pitteliten forskjell for akkurat deg så skal jeg være fornøyd. Det samme gjelder de som ikke sliter. De som aldri har følt angst, panikkanfall eller noe som helst. Kanskje klarer bloggen min å få vedkommende til å innse at noen andre sliter, eller kanskje vedkommende bare vil lese om hvordan hverdagen til folk med psykiske lidelser er. Det er ikke et lett tema å hverken snakke eller skrive om, men jeg gjør en ærlig sjanse.

Hipp hurra! Jeg vant Douglas' siste konkurranse hvor premien var en Tria hårfjerningslaser. Jeg var veldig spent på dette produktet siden jeg aldri har prøvd noe lignende tidligere. So far har jeg bare prøvd produktet en gang og det sto i instruksjonen at man kunne forvente å se det ferdige resultatet etter rundt 3 måneder(!). Jeg kommer til å fortsette og bruke laseren en gang i uken, enn så lenge så synes jeg jo fortsatt at det er veldig spennende og morsomt så. ;) Spør meg igjen om e måned. *le*

Jeg startet med leggene mine. Først leste jeg alt som sto i instruksjonsboka nøye ettersom at jeg ikke vil gjøre noe feil og plutselig ende opp med for eksempel pigmentflekker... Det sto at på leggene skulle man bruke "instrumentet" rundt 600 ganger. Per gang tar laserstrålen kanskje 1,5 centimeter med hud, så dette tar tid gitt! Men hvis man ender opp med et silkemykt resultat så er det jo virkelig verdt det!

{

I helga var vi på hyttetur i Malangen på hytta til svigermor. Malangen ligger cirka en time fra Tromsø. Det var kjempekoselig. ♥ Bålkos, pils og grilling av soyapølser. Og ikke minst å få se min kjæres familie på morsiden igjen. :)

{

{{

Må gjentas snart!

Ellers har vi ikke gjort så mye annet enn å spille Pokèmon GO. Jeg følte meg jo så kul som hadde det før det kom ut i Norge - men nå er jo alle som skaffet seg Pokèmon GO lenge etter meg kommet mye lengre enn meg. *le* Jeg er snart på level 12.

Jeg har faktisk skaffet meg Pokèmon GO! *fnis* Det er jo alt jeg har sett på Youtube i det siste så... Jeg tror derimot ikke at det er noe jeg kommer til å spille i lengden. 1: Jeg har egentli aldri vært så interessert i Pokèmon... annet enn da jeg og storebroren min samlet på pokèmonkort på barneskolen.
2: Man må ha wifi/mobildata på telefonen for å spille, og jeg har jo enda ikke skaffet meg abonnement så. *le*

Ellers så er det vel et bra spill. Jeg har allerede skaffet meg en del pokèmon, og jeg har faktisk et pokestop rett utenfor døra. ;) Jeg synes jo at det er bra at det har kommet et spill som får folk til å være ute - bevares. Men folk kommer til å skade seg av det spillet også. Både de som spiller mens de kjører bil og folk som er i sin egen verden på telefonen og ikke følger med hva som skjer rundt seg in real life.

Jeg synes også at det er dumt at man kan fange den samme pokèmon flere ganger. Det hadde vært mye mer spennende og morsomt hvis det bare var 1 per stykk.

Jeg må vel dedikere et eget blogginnlegg til Universal Studios Orlando. Vi var der i 1 dag, men vi dro innom begge parkene. I den første parken var vi innom Doctor Doom - kjempegøy "fearfall". Hulken var dessverre stengt. :( så dro vi innom Spiderman hvor de hadde et dritkult 3D-opplegg. Vi satt i en slags vogn med 3D-briller på oss men det var ikke som å være på kino for å si det slik! Alt rørte på seg... vi fikk vanndråper på oss, vi ble snurret/dratt i også videre. Det føltes ut som at vi var i en helt annen verden. ;)

De andre var innom 2 berg-og-dalbaner i vann men det hadde ikke jeg lyst til så da ventet jeg heller på utsiden, må passe på sminken vøtt! Så tok vi Harry Potter-toget over til park nr. 2 hvor vi tok en stor Harry Potter-berg-og-dalbane som het "Dragons Challenge". Etter det dro de andre på et par 3D-opplegg, blant annet Terminator. Jeg skulle egentlig bli med men da vi sto i kø og ventetiden var 60 minutter så kjente jeg at kroppen min sa stopp. Jeg hadde vært alt for lite flink til å få i meg nok mat/noe salt og drikke. Så det endte med at jeg gikk å satte meg i skyggen hvor jeg hyperventilerte litt før jeg klarte å roe meg ned. Etter det tok de andre en annen berg-og-dalbane mens jeg spiste popcorn og fikk i meg vann. :) Jeg synes at det var veldig koselig i parkene, å oppføre seg som barn. Men samtidig så var det ekstremt varmt, lange køer og alt for mye folk. Når den korteste ventetiden er 60 minutter så takker i hvert fall jeg for meg. Jeg synes at det heller kunne vært slik at de bare slapp inn så og så mye folk i parken i utgangspunktet. Men det var en opplevelse, selvfølgelig. :)

Processed with VSCO

{{

{

Processed with VSCO{

{{

{

Som jeg skrev tidligere så fikk jeg ikke bare en forkjølelse med meg hjem fra USA, jeg fikk både øyebetennelse/katarr og ørebetennelse også! Så den siste uken har vært veldig rolig. Jeg og min kjære har sett en god del filmer, blant annet et par av Harry Potter-filmene. Det mest slitsomme(og produktive) jeg har gjort er vel å vaske maskin etter maskin med klesvask etter ferien... men alt er jo slitsomt når man er syk. :(
 
Heldigvis har øynene mine blitt normal igjen. Jeg plages derimot med verdens største dott i venstre øre. Det irriterer meg grenseløst, spesielt siden jeg har hatt den i en uke nå. Hørselen min er virkelig nedsatt av det, så jeg sier til absolutt alt.

Men jeg klager ikke! Selv om formen ikke har vært på topp så er i det minste humøret det. I morgen skal jeg endelig møte bestevenninna mi igjen. ♥ Og i helgen blir det kanskje en tur til Tromsø!


Hvis noen lurer på hvorfor så mange av bildene mine har tykke sorte rammer rundt seg så er det fordi at det var the shit i mine "emo" år, rundt 2006-2009 da de fleste bildene ble tatt. ;)

Jeg og min kjære krangler sjeldent, og når vi gjør det så er som regel det hele avsegstyrt på under en time. Hverken jeg eller han er langsint. Har vi et problem så tar vi det opp med hverandre der og da også fortsette livet som normalt. Det jeg ikke skjønner er folk som krangler mye og ofte, eller folk som gir partneren sin gaver som unnskyldning.

Gjør eller sier jeg noe dumt, så unnskylder jeg meg for det. ♥ Kent - Skyll inte ifrån dig. Å unnskylde seg med blomster og konfekt trodde jeg egentlig at bare var en myte... men i ettertid har jeg innsett at ganske mange gjør dette egentlig. Men hvorfor? Hadde jeg vært irritert/sur/sint så ville jeg heller hatt en ærlig og ekte unnskyldning enn nye sko liksom...

Det virker falskt i mine øyne. Kanskje får du et nydelig smykke men hver gang du ser på det eller tar det på deg, kommer du ikke da til å tenke på hvorfor du fikk det? Fordi partneren din kanskje hadde dårlig samvittighet eller bare ville bli ferdig med en krangel. Jeg er glad for at jeg aldri har fått noe som helst materialistisk som kompensasjon for en krangel eller diskusjon.

Da vi reiste til USA så var jeg veldig spent på hvordan alternativene for meg som vegetarianer skulle være der borte... men jeg er veldig positivt overrasket! Jeg har tatt mye bilder av god mat som jeg har spist, og det er med vilje. Jeg må skryte av både Miami og Orlando når det kommer til mat. :) På flere menyer var det til og med slik at alle rettene sto vegetarisk også kunne man for eksempel: "add chicken or shrimp for 2$" - Det vil si at retten i utgangspunktet var veggis også fikk man valget om å tilsette kjøtt/fisk/skalldyr for et par ekstra dollar. :)

{{
Quesadilla og nachos på Breezes, Orange Lake, Orlando.

{{
Sandwich på Tiki Bar og Caesar salad i Miami.

{
Beste salaten på beste tyske restauranten. ♥ Hofbräu München Bayside.

{
Veggisburger på Norman's i Miami.

{{
Pizza margherita i Miami og Subway. ♥ Min favoritt!

{{
Tomatsuppe med basilikum på Miami airport og pasta i Oslo før avreise.

Nam! Nå i ettertid ser jeg at jeg ikke tok bilder av så mye mat som jeg hadde trodd, selv om det der og da føltes ut som at jeg dokumenterte alt. *le*

Vegetarseksjonen til Walmart var gedigen(!) så der skulle jeg gjerne hamstret en del - dessverre så ble det ikke slik denne gangen siden vi var ute å spiste hver eneste dag. :( Men kanskje en annen gang hvis jeg og min kjære reiser til USA alene. ;)

For tiden er jeg veldig glad. Selv om både jeg og min kjære ble syk med en gang vi kom hjem fra USA så har humøret vært på topp. Jeg føler meg bare positiv, glad og heldig for tiden. Jeg hæsjtægget "happydays" på instagram mens vi var på ferie, men det er fortsatt happy days selv om vi har kommet hjem. :)

Det var stor forskjell å komme fra 30-40 plussgrader og hjem til usle 8 varmegrader her... jeg ble ødelagt allerede på flyturen. Jeg bruker alltid å bli litt tørr i halsen på fly men ikke ille. Selvfølgelig hadde jeg en liten drittunge bak meg som sparket i flysetet mitt slik at jeg fikk vondt i nakken også. : ) og da vi kom hjem var det ikke bare vond hals, hoste og snørr som stod for tur, neeeeida... Jeg fikk både øyebetennelse/katarr og ørebetennelse også!

Considering alt det jeg nettopp har ramset opp så er det egentlig ganske fantastisk at jeg har det så bra med meg selv for tiden. Angsten har jeg ikke kjent på en god stund, og jeg har kun hyperventilert 1 gang i sommer. *klapp på skuldra* Som regel er søndager verst for meg, så jeg spurte min kjære i går:
- Kommer det tell å bli styggesøndag i dag trur du?
- Næ.


Processed with VSCO
En liten throwback til Orlando.

Jeg har skrevet tidligere at jeg føler meg som et mindreverdig menneske. Jeg er både under gjennomsnittet smart og under gjennomsnittet flink.

Jeg sier ikke at jeg er under gjennomsnittet smart bare fordi jeg får lave resultater på IQ-tester altså. Jeg merker i det daglige liv at jeg ikke henger med i folk sine "voksne" samtaler. Lillebroren min har vært smartere(mer intelligent) enn meg så lenge jeg kan huske. Jeg husker at vi tok IQ-tester for mange år siden... jeg var kanskje 14 som vil si at han var rundt 10 år - og selv da fikk han bedre score enn meg. Men han er faktisk så smart at han kan være med i Mensa så...

Men... er egentlig uvitenhet et tegn på dumhet? Eller er det bare det at jeg ikke bryr meg? Jeg vet jo mye om det jeg interesserer meg for og det jeg bryr meg om. Spør meg om band, lyrics, fargekoder på telekabler, vegetarmat, dyrevennlig kosmetikk også videre. Det kan jeg svare på!

Jeg vet kanskje ikke helt hva IS/ISIS er, eller hvilket land Frankfurt lå i før jeg ankom Frankfurt flyplass... men så uttaler jeg meg ikke om ting jeg ikke vet noe om heller. Det er noe av det verste synes jeg - Folk som skal være nesevise og veslevoksne og snakker om ting de egentlig ikke kan noe om. Sit yo ass down.

Dessuten vil jeg heller være snill og dum, enn å være smart og frekk. ;)

I påska skrev jeg et blogginnlegg om at det svenske bandet Kent skal ha avskjedskonsert i år - "Kent går i graven"... og jeg har hatt SÅ lyst til å dra ettersom at jeg aldri har sett de før og Kent er tross alt yndlingsbandet mitt etter Red Hot Chili Peppers. Billettene ble utsolgt så fort at i Oslo skapte de til og med en ekstrakonsert. Jeg så derfor rimelig mørkt på å få oppleve Kent. En annen ting er at det er jo avskjedskonsert, som vil si at det er siste sjanse noensinne til å få sett de live.

Æææh! Gjett hva?! Jeg og kjæresten min skal på avskjedskonserten deres i Kiruna i oktober. *gledeshyl* Stakkars kjæresten min er vel dritlei av å høre på mitt mas.. pluss at han mener at jeg kun har spilt det nye albumet på repeat siden det kom ut. ♥Gjett hvem som satt å så på Kent live på Youtube i flere timer i går... det rant en tåre her og der ettersom at jeg er så sykt heldig!

Jeg måtte jo lage et eget innlegg for shoppingen i USA. Jeg har dessverre ikke shoppet så mye som jeg egentlig hadde håpet på, men jeg er fortsatt ganske fornøyd! Jeg fant meg faktisk en del plagg på Walmart som jeg måtte ta med meg hjem! Ellers så var jeg innom Sephora og H&M i Miami. Bath & Body Works, Vans og Converse på Sawgrass Mills i Fort Lauderdale. NYX og Perfume Outlet i Orlando samt Voodoo Rock 'N Roll Store i Old Town i Kissimmee.

Her er det jeg kjøpte til meg selv, ellers kjøpte jeg en del gaver til bestevenninna mi og til kompisen min som passet chinchillaguttene mens jeg var borte. :)

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with a4 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with hb1 preset
Sephora foundation, Kat Von D pudder og liquid lipstick.
NYX setting spray, shine killer og liquid lipstick.
Bath & Body Works body mist og små anti-bac.
Yndlingsparfymen min - Britney Spears Midnight Fantasy i både liten og stor.
Pluss en fil til neglene som jeg fikk gratis hos en søt salgsmann. :)Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with hb1 preset
Converse og Vans fra Sawgrass Mills i Fort Lauderdale. De hvite til høyre kjøpte jeg på H&M i Miami.

Som dere kanskje har skjønt så er jeg hjemme fra ferie nå. Vi hadde noen fine uker i Miami og Orlando men det var sykt godt å komme hjem! Borte bra men hjemme best. ;) Jeg har vært så ødelagt etter hjemreisen at huff. Jeg fikk så vondt i nakken på flyturen etter at en liten drittunge satt bak meg og sparket i flysetet mitt. Samtidig så fikk jeg tørr hals, som alltid på fly - men denne gangen var det helt ekstremt. Ikke nok med det - dagen etter at vi kom hjem så fikk jeg øyebetennelse også, hurra!

Det var ekstremt varme dager i USA. Jeg og kjæresten min er jo ikke så glad i å hverken sole oss eller å bade... så den første uka i Miami var vi på stranden(Miami Beach)/ved bassenget hver dag, mens etter at vi dro til Orlando så var det litt mer chill med rolige formiddager mens de andre slikket sol. I Miami var det mest strandliv og shopping mens i Orlando så var vi en dag på Universal Studios, og en dag i Old Town i Kissimmee hvor vi ble kastet opp i lufta i over 160 kilometer i timen i slingshot. Det ligger til og med video av dette på youtube. *le*

Det var ekstremt varmt til tider... ikke bare varmt men klamt. Hvis jeg skal til USA flere ganger så tror jeg heller at vi reiser til en kjøligere stat. ;)

Her kommer noen bilder fra ferien. :) Bilder av vegetarmat i USA, Universal Studios og shopping kommer senere!

{


Fine svigermor. ♥

En venninne tipset meg om Club VITA. Blir man medlem der får man et kort fra VITA og med det så opptjener man seg poeng hver gang man handler på VIta. Disse poengene kan man bruke i Club VITA's premie-shop og få fine produkter. Etter at jeg fikk meg kortet har jeg handlet på VITA minst 5 ganger... Sist gang brukte jeg over 700,- der. Whooops *dådyransikt* ;)

{Processed with VSCO

På bursdagen min fikk jeg en gratis lypsyl fra VITA i bursdagsgave, ellers har jeg for det meste handlet produkter fra Isadora. Jeg kjøpte lypsyl og skrubb fra Bulldog pluss Dear Barber shampoo til kjæresten min som han fikk i adventskalenderen sin i fjor. ♥

Processed with VSCO

Kristìn

25, Sortland

Vegetarianer fra Nordland som bruker bloggen som et utløp - mitt fristed.

I N S T A G R A M:


©
Jeg eier rettigheter på alt av fotografi og tekst på bloggen selv, ergo er alt skrevet av meg.
Foto: Olympus E-420, Lumix DMC-FS14,
eller min Huawei P10 Lite.

Kategorier

Arkiv