hits

Det å alltid ha noe hengende over seg, som en stor grå sky.

2014 var en berg og dalbane for meg. Jeg vil ikke gå så mye i detaljer om hver enkel situasjon jeg måtte takle men jeg kan si såpass: Året begynte med at jeg ble dumpet og jeg visste hverken hva jeg skulle gjøre eller hvor jeg skulle gjøre av meg i begynnelsen. "Enten så går det bra, eller så går det over". Det er sannhet i det, men med en gang man har løst et problem så dukker det opp et nytt. Livet føles som et spill hvor man må tenke nøye over valgene man tar slik at man kan levle opp og gå videre.

Jeg vil påstå at jeg tok bruddet rimelig bra. I det minste virket det slik utad. Jeg holdt meg opptatt. Jeg reiste hjem til min kjære mor hver helg i flere(mange) måneder, jeg gikk tur med musikk på ørene, jeg flyktet inn i filmer og serier, jeg var sammen med gode venner. Med tiden ble alt lettere og jeg begynte å trives med meg selv og min livssituasjon igjen. Jeg var singel lengre i fjor enn jeg hadde vært siden jeg var 14 så det var på en måte godt å få kjenne litt på følelsen av ensomhet.

Man må trives med seg selv før man kan trives med andre.

Jeg sluttet å flykte men jeg er et helt annet menneske nå enn jeg har vært tidligere. Jeg har innsett at jeg har vært et veldig lett bytte, jeg har latt folk utnytte meg og jeg har vært undertrykt alt for ofte. Hvis du ikke står opp for deg selv, hvem skal da gjøre det?

Jeg angrer ikke på noe, selv om jeg fikk høre flere ganger i fjor hvor trist folk synes det var. "Dere var jo sammen i tusen år!" All erfaring er god erfaring og alt jeg opplever styrker og former meg som menneske. Dessuten hadde jeg nok ikke vært der jeg er i dag uten min bagasje. Etter mye om og men, og mange feile valg så innser man hvor man hører hjemme og hvordan man vil ha det. Det er bedre å gå baklengs i riktig retning enn å løpe feil vei.

Jeg har sett at flere bloggere har lagt ut slike innlegg hvor de skriver om sin første bh, eller sitt første kyss. Dessverre husker jeg hverken min første bh eller mitt første kyss siden det har blitt for mange bh'er og for mye kyssing siden den gang. *fnis* Men jeg tenkte at jeg kunne prøve å svare på det jeg faktisk husker så godt som det går. :)

- Første gang jeg ble full.
Jeg har drukket alkohol siden jeg var 15 år, jeg hadde da en kjæreste som var et år eldre som tok meg med på fester. Jeg kan ikke huske at jeg ble så ekstremt full men noen svake minner har jeg jo. Siden jeg er fra Andenes som er en såpass liten plass, så fikk jeg lov av foreldrene mine til å dra hvor som helst så lenge de visste hvor jeg var. Og jeg fikk skyss hjem før midnatt, ellers måtte jeg gå hjem. Jeg husker at jeg gikk på trynet i kjellertrappa en gang da jeg kom hjem fra fest, selvfølgelig mens pappa satt rett ved siden av og så på tv... En annen gang hadde vi hadd "heimkunnskap" på skola og vi fikk da lage taco av alle restene vi fant, jeg vet ikke om det skyldes dårlige matvarer eller alkohol eller kombinasjonen men jeg spydde i hvert fall ut hele trappa hos en kompis. Jeg synes det var kjempeflaut siden min daværende kjæreste så det, men han lo bare og sa at måsene kom nok til å ta det. *rødme*

- Første møte med sminke.
Min mor var veldig i mot sminke da jeg var yngre, og det endte jo med at jeg bare fikk enda mer lyst til å bruke det, og når jeg først begynte å bruke sminke daglig så tok jeg jo helt av. Jeg har både vært "emo" me masse sort eyeliner(mest under øynene) og "barbie/bimbo" med blondt hår og solpudder i hele ansiktet. Jeg husker at det første jeg fikk lov til å bruke av min kjære mor var mascara, også hadde jeg en grønn øyenskygge. *le*

- Første ferieflørt.
Da jeg var yngre og fram til 2009 var jeg med på familieferie hvert år, da kjørte vi hele Sverige rundt med campingvogn. Jeg har en barndomsvenninne(min gamle bestevenninne) fra Sverige og vi brukte da å besøke hennes familie hvert år. Til slutt endte det med at jeg ble satt igjen der mens familien min dro videre på ferie. Så jeg hadde minst 3 uker i Älvsbyn med henne og hennes familie og det synes jeg var herlig. Jeg ble selvfølgelig forelsket i flere av guttene der borte. Det var blant annet en Sebbe og en Nisse... Men min første ferieflørt var vel søskenbarnet hennes. Han het Victor og var et par år eldre enn oss. Jeg synes han var dødssøt og kul da jeg var yngre. Det hele endte med at moren hannes sladret til moren min om at jeg plaget Victor med å blant annet ringe han på kveldene mens han sov. #stalker

- Første kjærlighetssorg.
Selv om jeg var i en hel del forhold da jeg var yngre og min kjære mor kalte meg guttegal så var det somregel jeg som dumpet guttene og ikke motsatt. Så min første(og eneste) kjærlighetssorg var for snart 2 år siden, da fikk jeg vite via eksbestekompisen hannes at han hadde tenkt til å gjøre det slutt med meg. Vi hadde da vært kjærester i mange år, vi var forlovet og samboere, hadde dyr sammen også videre. Jeg var hjemme hos familien min den helgen, og siden eksbestekompisen hannes sladret så hadde jeg jo et par dager på meg til å akseptere det. Vi bodde også sammen i 1 måned etter at det var slutt. Utad taklet jeg bruddet veldig bra men jeg gjorde egentlig ikke det, allerede et halvt år etter bruddet visste jeg at jeg ikke kom meg over han men jeg er veldig sta. Så jeg dro heller hjem til familien(10 mil unna) så å si hver helg i 10 måneder så jeg skulle slippe å møte på han. Og ja, grunnen til at jeg skriver eksbestekompis er fordi de to enda ikke har kontakt etter at han sladret. Jeg lurer fortsatt på hvordan ting kunne ha vært hvis han hadde fått lov til å dumpe meg selv.


Disse bildene er tatt med et 4-års mellomrom.


- Første forelskelse.
Første gang jeg var ordentlig forelsket var jeg 14 år. Vi fikk en ny gutt i klassen etter sommerferien, ikke bare hadde han langt hår og ring i øret men han kom fra Mosjøen, der besteforeldrene mine bodde. Tror dere ikke at jeg møtte han helt tilfeldig i Mosjøen en gang også! Vi snakket sammen på msn hele tiden og jeg var vel egentlig en slags "stalker" - jeg sendte han lapper på skolen og tok snikbilder av han. Han snurret meg rundt lillefingeren og hadde han bedt meg om å hoppe fra Risøyhamnbrua så hadde jeg sikkert gjort det også. I ettertid synes jeg at det er litt festlig å tenke på at jeg bare var 14 år og at det hadde så mye og si, senest i fjor ble det tull mellom oss liksom.

 - Første tatovering.
Jeg har bare 3 tatoveringer til nå. Selv om jeg har tatovert meg mange ganger. Let me explain: Jeg tatoverte navnet til kjæresten min i nakken for en del år siden og det var ganske ukult å gå rundt med det etter at det ble slutt mellom oss i begynnelsen av fjoråret så jeg har tatovert over den hele 3 ganger. Nå i ettertid og siden vi fant tilbake til hverandre kunne det jo gjerne stått der enda, men men. ;) Min første tatovering er de to jeg har på armene som hører sammen. På høyre arm har jeg en fugl med en nøkkel og på venstre arm har jeg et gammeldags fuglebur med åpen dør. Tatoveringen representerer meg, frihet og barndommen min. Jeg tok den i Narvik i 2011.- Første gang jeg fikk mensen.
Jeg var ganske ung da jeg fikk mensen for første gang, jeg synes i det minste det der og da. Jeg var 12 år og fikk så vondt i magen en morgen at jeg klarte å overtale moren min til å la meg være hjemme fra skolen. Det var ikke bare-bare siden hun som regel brukte å spørre om vi hadde svømming den dagen(som jeg alltid prøvde å skulke unna siden jeg ikke kan svømme) eller om vi skulle ha en prøve jeg gruet meg til. Jeg merket jo da senere den formiddagen at jeg hadde fått mensen, og jeg husker at moren min også synes at det var tidlig. Jeg husker at det ble mye snakket om på skolen i gym- og svømmegarderobene og at de populære jentene i klassen lo av de andre som ikke hadde fått mensen enda. Når jeg tenker på det i ettertid så var de andre heldige heller, jo flere år uten jo bedre.

- Første piercing.
Jeg har hatt en god del piercinger tidligere. Jeg har fortsatt i navlen, tunga og septum. Smileyen min grodde ut tidligere i år for cirka 3 gang så jeg ga opp. Tongue web(i frenulumstrengen under tunga) har jeg hatt men en viss kar klarte å bite den av... Frowny har jeg hatt før, det er i frenulumen i underleppen, motsatt som smiley altså. Jeg har også hatt piercing i øyenbrynet men den tok jeg ut etter cirka 2 dager takk gud, så jeg har heldigvis ikke noe arr etter den. Jeg har derimot arr etter surface-piercingen min(mellom brystene). Jeg har også 6 hull i ørene selv om jeg bare bruker de "vanlige" hullene etter at jeg utvidet de til 16 millimeter. Jeg tror at den første av alle var enten i navlen eller i frenulumen under tunga.Jeg har så lenge jeg kan huske sagt til alle at søndag er styggedag. Søndag er den ene dagen i uka man har for mye tid til å tenke og overanalysere. Hverdagene raser avsted. Fredag og lørdag inntas det alkohyler i godt selskap. Søndager er derimot egentlig litt ubrukelige synes jeg. Søndagsmorgenen hvor man kan sove lengre er et pluss, men bortsett fra det kunne resten av dagen vært bannlyst. Søndager orker jeg fint lite, er jeg hjemme så ser jeg på serier i pyjamasen hele dagen. Er jeg ikke hjemme så sitter jeg mest sannsynlig på en buss på tur hjem - for så å hive på meg pysjen og se på serier.

Jeg orker somregel ikke å sminke meg, og det er sjeldent jeg i det hele tatt orker å vaske av meg parfymerestene fra gårdagens festligheter. Folk klager når en ny uke starter og mandagsmorgenen kommer... men jeg synes det er greit med en ny begynnelse med blanke ark(og fargestifter til).

Men jeg må jo være ærlig å si at søndager ikke er så ille nå lengre, de var verre før et par år siden. Jeg gråt så å si hver søndag siden jeg holdt inne alt av negative tanker og dritt og lot det samle seg opp til søndagen kom. Samboeren min skjønte ingenting stakkars...

Jeg vil være åpenhjertig og skrive ærlig om meg selv og mine problemer. Jeg skjemmes ikke over å ha vært innom psykiatrien siden jeg føler at de aller fleste kunne hatt godt av litt ekstra hjelpt minst 1 gang i livet. Så jeg kommer nok til å skrive en god del flere slike innlegg. *legger meg skinnflat*

I går feiret vi bursdagen min, siden jeg fylte 23 på onsdag. Da jeg våknet i morges var jeg nesten fri for stemme, det sier vel sitt om kvelden. Det ble kanskje litt vel mye synging(roping). Ute på byen møtte jeg søte kompiser som gratulerte meg med overstått og det ble spandert både et glass hvitvin, en shot og en drink på meg. Jeg er så ekstremt glad for at jeg aldri blir fyllesyk eller dårlig dagen derpå - da hadde jeg nok heller aldri orket å drikke så ofte som jeg gjør. ;) Det er derfor folk kaller meg for hobbyalkoholer, vel.. både det at jeg drikker ofte og at jeg har trangen til å ~måtte~ drikke hver fredag og lørdag, ettersom hvis jeg holder meg opptatt og er sosial så blir jeg ikke "emo" av alle tankene mine som kommer snikende hvis jeg blir sittende å kjede meg alene. Men dette kommer jeg nok mer tilbake til i et annet blogginnlegg.


Tilbake til gårdagen: Det ble altså leppestift, kjole og tynnstrømpebukse. *Slå på stortromma*... sammen med vintersko da, siden det er minusgrader og såpeglatt ute. Jeg fikk fine presanger fra mine nærmeste. ♥ Både hvitvin, ansiktsmasker, body butter og håndkrem. Og bestevenninnen min som er frisør ga meg også en klipp og valgfri farge hos henne når jeg er helt ferdig med å gre ut dreadsknutene fra håret mitt. *excited*


Denne var altså sååå søt! Jeg måtte jo ta bilde før jeg åpnet og luktet på produktene.

Hvorfor blogger jeg igjen? Hvorfor har jeg laget meg en ny blogg? Jeg visste vel innerst inne at jeg ikke kom til å klare å holde meg borte fra blogg veldig lenge... Jeg har vært en typisk "rosablogger" tidligere. Da bodde jeg i Narvik - som vil si at jeg hadde blondt hår og ansiktet fullt av brunkrem... og jeg dedikerte store deler av mitt liv til bloggen. Da var det side opp og side ned med "dagens outfit" og "dagens innkjøp".

Nå har jeg lyst til å kombinere en slags "rosablogg" med mitt eget fristed. Et utløp for mine tanker og meninger. På min forrige blogg her ble det mer bilder enn tekst, mens på bloggen jeg hadde på blogspot i mellomtiden ble det så å si bare tekst. Jeg vil kombinere tankene mine og synspunktene mine på klær og mote. Da jeg startet min forrige blogg her i 2009 skrev jeg på dialekt, helt til bloggen fytlte 5 år, da begynte jeg å skrive på bokmål. Jeg slettet min forrige blogg i januar i år fordi jeg hadde lyst på en ny start hvis jeg noensinne skulle blogge igjen. Min gamle blogg var overfylt av bilder av meg... En hel del fyllebilder og bilder av meg fra både "fjortis" og "emo"-perioden min og de synes jeg ikke behøver å se dagens lys lengre. *le*

De månedene da jeg ikke blogget så var jeg nok utrolig irriterende overfor mine nærmeste, jeg plaget de med å skrive lange tekster i facebookchat'en bare for å få ut frustrasjon, glede og ting som faschinerte meg. Jeg bruker å si at jeg er ikke så flink til å prate, men jeg kan godt skrive. Jeg liker hverken å snakke i telefonen eller å snakke seriøst in real life. En av mine nærmeste venninner bruker å ringe meg og fortelle om sine problemer også legger hun på slik at jeg kan skrive tips og råd på facebookchat til henne. Jeg liker den digitale verden for å si det slik. 

Noen folk trener eller rydder når de vil få ut følelser som aggresjon og frustrasjon - jeg blogger.

For en tid tilbake siden lagde jeg meg en ønskeliste på min forrige blogg, siden jeg har bursdag i november og det snart er jul. Ønskelisten min bestod av både hårføner og kullsyremaskin = 2 av tingene jeg fikk i bursdagsgave. ♥ Jeg ønsker meg alltid "læsta"(ullsokker) og siden jeg har fått både kullsyremaskin og hårføner så gjennstår det bare 2 andre ønsker, de mest "overfladiske" såklart. ;)

En hvit Levis t-skjorte. Ja jeg vet at det egentlig er en herreskjorte men de som kjenner meg vet at jeg har cirka like mye herrekler som jeg har dameklær. Selv min falske skinnjakke av polyuretan som jeg bruker daglig har jeg kjøpt fra herreavdelingen til Nelly(NLY MAN). Etter at jeg har fulgt Farmen så har jeg kjempelyst på en Ulvang Rav genser, jeg tror en slik genser er veldig god og varm!

Forledendag hadde jeg bursdag, jeg ble hele 23 år! I fjor da jeg fylte 22 hadde jeg mitt livs verste bursdag, jeg var så ensom og det var flere nære personer i livet mitt som "glemte meg". Eller, det var i hvert fall den unnskyldningen jeg fikk servert i etterkant. Så i fjor på bursdagen min satt jeg alene i badekaret med ostepop...I år derimot, i år hadde jeg en kjempefin bursdag. Jeg fikk meg endelig kullsyremaskin i bursdagsgave, jeg har ønsket meg det kjempelenge og den er til og med gul(Gult er kult!). Jeg fikk også 10 røde roser og jeg ble behandlet som en prinsesse. Jeg ble invitert ut på middag og spiste vegetarisk calzone. Da jeg spurte etter et glass hvitvin ville kelneren se legitimasjonen min, litt ironisk ja... Så ble det kjøpt inn ostepop og litt alkohyler som vi koste oss med ut over kvelden, til en god serie på tv-skjermen selvfølgelig. Nå gleder jeg meg bare til lørdag, da skal jeg feire bursdagen min sammen med mine nærmeste. ♥


Jeg glemte å nevne guttaboysa mine i mitt introduksjons-innlegg. Jeg har to chinchillagutter med navn Zeppelin og Dexter. ♥ Zeppelin er over 5 år, og Dexter er 4 år. Zeppelin er en standard grå chinchilla som jeg fikk i bursdagsgave fra kjæresten min i 2010, mens Dexter er en hetero beige chinchilla som jeg kjøpte meg selv i bursdagsgave året etter, han kjøpte jeg fra oppdretter i Sverige. Vi hadde altså Zeppelin i 1 år alene selv om chinchilla egentlig er flokkdyr. Eller.. alene og alene. På den tiden hadde jeg også en nydelig liten rottejente som het Nova. :)

Lille Zeppelin, han var ganske ung da vi hentet han. Ikke like ung som Dexter siden han bare var en baby da!

Baby-Dexter! Den første uka med han var slitsom - de gikk virkelig ikke overens med en gang.. men heldigvis gikk det seg til og nå er de uatskillelige bestevenner.

Jeg synes det er veldig gøy å se hvor forskjellig personlighet de små dottene har. Zeppelin er veldig sta og egen, men han liker å få kos. Dexter derimot er det mye lettere å håndtere når de hopper rundt løs, men han vil aldri sitte stille i armkroken min og la meg stryke på han. Jeg har altså en chinchilla jeg kan løfte opp når som helst uten at han blir turbo, og en chinchilla som er hyper ute av buret men som liker å bli dullet med. Zeppelin kan spise av fingrene min uten problem, jeg kan holde en rosin og han biter forsiktig av små biter mens Dexter river til seg frø og mat og vil helst være i fred mens han spiser.

Zeppelin fikk navnet sitt etter Led Zeppelin såklart. Jeg er veldig glad for at det var det navnet som ble valgt, fordi kjæresten min ville at han skulle hete "Murstein"... og Dexter har navnet sitt etter serien, den er så bra! Jeg ville egentlig at Dexter skulle hete Floyd - Led Zeppelin og Pink Floyd liksom, men denne gangen fikk kjæresten min viljen sin(eller han fikk valget mellom ca. 10 navn som jeg hadde tenkt på) ;)

Jeg kommer sikkert til å skrive en god del flere innlegg om dyr, ikke bare fordi jeg er "dyrevern 101" men fordi jeg har hatt det meste man kan ha av smådyr. Jeg har hatt flere hamstere, kanin, marsvin, rotte og nå chinchilla.Hola amigos! Jeg heter Kristìn. Jeg er en 23 år gammel positiv og blid jente fra Andenes - en pitteliten plass på utkanten av Andøya. Jeg bor på Sortland, hvor jeg har oppholdt meg siden jeg flyttet hit i 2011 etter 2 år i Narvik hvor jeg studerte dataelektronikk. Jeg er nå ferdig utdannet telemontør med fagbrev. 

Jeg har blogget på blogg.no tidligere, da hadde jeg en blogg som het xoxomassacre. Den hadde jeg i hele 6 år før jeg slettet den i begynnelsen av 2015 siden jeg hadde lyst på en ny start. Dette endte med at jeg startet en blogg på blogger(blogspot) som jeg prøvde å brukte flittig men det ble bare litt blogging nå og da - mer skriving enn bilder. Jeg har erfart at blogg.no er det jeg trives best med og derfor hadde jeg lyst til å starte på nytt her. Min første blogg var veldig rosa, jeg skrev for det meste om sminke, klær og mote. Jeg poserte i "dagens outfit" og viste frem alle mine nyeste innkjøp. Så lagde jeg bloggen på blogspot og den var mer personlig og ekte, der skrev jeg så å si bare om følelser og tanker. Men det ble også vanskelig i lengden, siden jeg da hadde best skrivelyst når jeg var nede og i dårlig humør. Jeg har derfor lyst til å prøve å kombinere disse to, litt girly og litt ekte. The best of both worlds. Hvorfor ikke få i både pose og sekk hvis man har muligheten?

Jeg er glad i å skrive og å surfe rundt på pc'en generelt, helst med musikk i ørene. Jeg har blitt kalt for en "selfie-dronning" siden jeg tar over gjennomsnittet mange bilder av meg selv, jeg er min største kritiker og gransker hver en krik og krok av meg selv. Jeg liker å leke meg i Photoshop og synes jeg lærer nye triks der hele tiden. Jeg har et Olympus E-420 som jeg gjerne tripper rundt med på stativ for å ta bilder av meg selv. I bursdagsgave fra bestevenninnen min fikk jeg overta hennes Samsung Galaxy S5 så det er ikke noe tull på Instagram heller. PS: Jeg er litt avhengig av Instagram...

Hva mer er nevneverdig? Jeg er nerdete, dyrevern 101, hobbyalkoholiker, vegetarianer... Jeg er veldig glad i å ta meg en fest i helgene, gjerne både fredag og lørdag! Jeg har vært vegetarianer i 3 år nå og trives veldig godt med det. Jeg går ikke med pels eller skinn og jeg bruker kun dyrevennlige produkter som ikke er dyretestet. Jeg har en forkjærlighet for ostepop og har så å si levd på ostepop tidligere. Jeg hadde dreads i 2 år som jeg begynte å gre ut for et par måneder siden, og da gikk jeg alltid med bandana i håret... men det blir liksom ikke det samme nå i slett hår. Men alt dette kommer jeg sikkert tilbake til senere i lengre og mer utfyllende blogginnlegg.

Jeg ser frem til denne nye starten, jeg bretter opp skjorteermene og ser frem til å få nye søte lesere. Fordi det var det jeg savnet mest med å legge ned den gamle bloggen min, alle de trofaste leserne. ♥

Kristìn

25, Sortland

Vegetarianer fra Nordland som bruker bloggen som et utløp - mitt fristed.

I N S T A G R A M:


©
Jeg eier rettigheter på alt av fotografi og tekst på bloggen selv, ergo er alt skrevet av meg.
Foto: Olympus E-420, Lumix DMC-FS14,
eller min Huawei P10 Lite.

Kategorier

Arkiv