hits

Homeless. You're not less of a person without a home.

Jeg så nettopp på Ryan Higa sin årlige video hvor han og noen av de andre gutta kler seg ut som ninjaer og gir mat, klær og pledd til hjemløse. Da jeg så tittelen på youtube-videoen så skjønte jeg at jeg kom til å gråte siden disse videoene alltid gjør meg så emosjonell. Den ene personen hadde til og med en katt. *tåre i øyekroken*

Noen mener at det er helt dust å ta seg av et dyr når man allerede strever med å ta vare på seg selv. Men jeg tenker at de som sitter ute hjemløse med en katt eller en hund må være jævlig uselvisk og kan ikke finnes egoistisk siden de allerede har ingenting, og det lille de eier og får deler de med et kjæledyr.Jeg bodde før på en hybel som det egentlig ikke var lov til å leie ut. Jeg hadde ikke kjøkken eller noe som helst uttak for komfyr. Og jeg klagde til alle jeg kjenner. Jeg klagde på at jeg ikke hadde kjøkken...

Jeg hadde fortsatt en seng, et badekar, toalett, kjøleskap, mat, klær, varme, elektronikk også videre også videre. Jeg blir så flau over meg selv når jeg setter det i perspektiv. I Ryan's video ser man at folk bor i pappesker og har alt de eier i en gammel handlevogn. Jeg så flere mannfolk med langt hår, og selvfølgelig har de langt hår - de har jo ikke råd til å gå til frisøren. Og de eier sikkert ikke en saks engang.

Ryan ga mat, klær og pledd til 45 personer og bare det faktum at han fant 45 hjemløse i Las Vegas på så kort tid knuser hjertet mitt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sett pris på det du har, vær takknemlig. Det er lett å klage over alt man ikke har. Men setter man det i perspektiv så føler man seg fort som en bortskjemt drittunge.


Mitt profilbilde på Facebook i 2014.

Det er mye snakk om pelsdyrfarmer og pelsdyrnæringen for tiden. Jeg blir helt kvalm. Ikke bare har jeg to chinchillaer hjemme som er av et dyreslag som er mest kjent for å bli lagd pelskåper av, men dette er noe jeg har brent for i mange år. Jeg var 13 år første gangen jeg gikk fra dør til dør og prøvde å få folk til å være med på en underskriftskampanje mot pelsdyrfarmer. Jeg husker det veldig godt selv om det er 11 år siden nå. Jeg husker mange søte gamle damer som gjerne skrev under og mente at pelsfarmer skulle vært nedlagt for mange år siden. Jeg husker også folk som støttet det, spesielt en idiot som nesten slengte ytterdøra i fleisen på meg...

Det er greit at alle har forskjellige meninger og ytringsfrihet men det er jo ingen som kan komme å si at pelsdyrnæringen ikke driver med dyremishandling. Det har ikke skjedd noe som helt av endringer eller forbedringer på 11 år. Måten dyrene blir både fanget og avlivet på er groteske. Og nei, det hjelper ikke å prøve og pynte på det ved å bruke skattepengene våre til litt større(fortsatt pittesmå) bur hvor dyrene lever hele livet sitt med såre poter på kaldt og hardt gitter. Det faktum at pelsdyrfarmer får statlig støtte synes jeg at er helt borti rævva. Unnskyld meg.

Jeg har aldri eid noe som helst med ekte pels i hele mitt liv og det kommer jeg aldri til å gjøre heller. Mink-øyenvippene dine er ikke dyrevennlige, heller ikke Canada Goose-jakken din. Jeg vet om folk som prøver å unnskylde pelsbruket sitt med at plagget er gammelt og arvet. Det har vel ingenting å si, du viser jo fortsatt at du støtter og normaliserer en industri som er helt på trynet.

Hvem faen var det som fant på at det var en god idé at menneskeheten skulle kunne bestemme alt og utnytte så å si alle dyreslag som finnes? Jeg skjemmes over å være menneske

Jeg har vært litt på vippehusken om jeg skulle blogge om valget i USA eller ei. Til slutt så bestemte jeg meg for at jo, jeg må vel det. Jeg er ikke så ekstremt politisk engasjert men jeg har fått med meg overraskende mye i valget. Jeg trodde 100% at Hillary skulle vinne. Bare det faktum at Trump skulle komme til makta var helt ubegripelig for meg. Jeg føler med immigranter, "Black lives matter". Jeg tenker på folk i LGBT-samfunnet, altså lesbiske/homofile/bifile/transer... Alt de har kjempet for i mange år kun for å få likestilling. Trump-tilhengere kaller det urettferdig og mener at de er kravstore ??? Det er jo ikke akkurat som om homofile kjemper for å slippe å betale skatt. Vi må fortsette å kjempe for alle skal ha rett til å gifte seg med den de elsker. Uavhengig av kjønn, farge, rase eller religion.

Det virket så ekstremt fjernt for meg at Donald faktisk skulle bli USA's nye president. Jeg skulle ønske at Obama hadde fått vært president i 4 år til. Han og Michelle gjorde jo virkelig en forskjell. Den første mørkhudede presidenten. Nå skal en menneskelig ostepop få styre? Sesongavslutninga av de forente stater folkens.

Neida. Joda. Neida.
Jeg håper jo at han ikke får styre fritt selv om han er president. Jeg håper at han blir holdt under strengt oppsyn og at han får seg en lærepenge jo før jo heller. Rastistisk, kjønnsdiskriminerende, mannsjåvinist.

Tidligere så har jeg tullet med at jeg er en ulykkesfugl å ha i bil. Jeg har vært med i flere kollisjoner, utforkjøringer og bilhavari. Da jeg og min sambo skulle på julebord i Svolvær for noen år siden så streiket bilen i en tunnel. En gang jeg, sambo og svigermor skulle kjøre over Sortlandsbrua så rygget en hjullaster rett i oss og smadret panseret på svigermors bil. En gang var jeg og en daværende kompis ute og kjørte bil og siden han ikke brukte blinklys så kræsjet en forbipasserende rett i siden på bilen hans. En glatt vinterdag for flere år siden skulle sambo hente meg hjemme på Andenes - det endte med at vi havnet sidelengs i grøfta på Strandland. For en måned siden da jeg og sambo skulle kjøre til Kiruna på Kent-konsert så punkterte vi luftbelgene på bilen...

Alt dette er kanskje ikke min feil, og det har utrolig nok alltid endt godt. Det vil si at ingen har blitt skadet - og vi kom oss på både julebord og Kent-konsert. ;)

Men jeg vet ikke helt... Den siste uken har jeg ved 2 tilfeller sett folk miste lappen/bli stoppet av politiet. Kanskje det er en tilfeldighet siden det har blitt is/glatt og folk sladder og leker seg i bil - det får konsekvenser. ;)

Edit: cirka en time etter at jeg skrev dette blogginnlegget skulle jeg gå på butikken... da jeg åpnet ytterdøra sto politiet der med enda en "rånebil" de hadde stoppet gitt!

{

Du irriterer meg så sykt i blant. Så merker jeg at det du sier og gjør plager meg også blir jeg enda mer irritert siden jeg lar det gå inn på meg. Det eneste som betyr noe i hele verden er visst deg og din hobby. Du er overfladisk. Du svever på likes og kommentarer og har null koll på hvordan ting egentlig fungerer i det ekte liv.

Uansett hva man skal fortelle deg så snur du det over på deg selv og din interesse. Jeg kunne ikke brydd meg mindre. Jeg er så mettet. Hver gang telefonen min ringer og jeg ser at det er deg så har jeg ikke lyst til å ta den fordi jeg vet at jeg kommer til å være i ekstremt dårlig humør etterpå.

Du spør meg om ting men midt i svaret mitt så prater du i kjeften på meg eller bytter samtaleemne. ??? Hvorfor spør du meg om ting hvis du ikke vil høre svaret. Det er så ekstremt frekt og respektløs. Du virker så falsk. Utad er du så glad på mine vegne men i telefonen til meg kommer sannheten frem.

Nå er det lenge siden jeg faktisk har satt meg ned for å blogge om livet, om følelser og om alt mulig. Den siste tiden har jeg kun blogget spesifikt om et tema eller noe som har plaget meg. Det har vært ekstremt mye som har stått på plakaten de siste ukene siden jeg og sambo har flyttet i vårt første hus. ♥ Tenk at vi har eget hus da gitt! Alle rundt meg sier at jeg er så utrolig heldig men det har nok ikke gått helt opp for meg enda. Det føles fortsatt veldig surrealistisk ut og egentlig som om vi er på ferie eller på besøk hos noen andre. Men det er jo veldig deilig å ha sitt eget hvor man ikke må ta hensyn til en husvert mens man spiller musikk for eksempel.

Jeg og sambo var utkledd på halloweenfest for første gang i år. Siden han hater alt av masker, parykk, sminke, linser også videre så kjørte vi ganske safe. Jeg bestilte hjem originale One Tree Hill-kostymer siden det er min absolutt favorittserie. Han som basketspiller og meg som cheerleader. Det ble en bra kveld med mine beste. :)

Processed with VSCO

Nå har vi kommet til november, som betyr bursdag for min del. Egentlig så hadde jeg ikke så veldig lyst til å feire bursdagen min siden jeg har dårlig erfaring med det. Jeg synes at det ofte er dårlig oppmøte på bursdagsfester og at det virker som at folk heller vil dra på tilfeldige vorspiel - noe som jeg ikke helt forstår siden jeg selv heller drar i en bursdag jeg er invitert i enn et random vors liksom. Men nå tror jeg at jeg skal feire likevel... Jeg har jo tross alt bursdag på en fredag. ;) Jeg har allerede kjøpt bursdagsgave til meg selv som jeg kan vise i et annet blogginnlegg.

Å stille en person et ultimatum er et stort nei i mine øyne. "Hvis ikke du gjør det/er villig til dette så kan vi ikke være sammen"... Nei. Man skal bli enige om ting sammen, man inngår kompromiss og bøyer seg etter hverandres behov. Det skal aldri være enveiskjørt. Jeg og sambo har våre forskjeller men det vi har av ulike meninger og interesser fyller vi i hverandre slik at vi til sammen blir 100%.

Ultimatum er på en måte det samme som blackmail. "Hvis du gjør dette så skal du få.." I don't give in to blackmail. Jeg har hørt om veldig mange som bruker blackmail på barna sine. For eksempel: Hvis du er flink og sitter i ro i kirka i dag så skal du få det beste du vet til middag... Men jeg synes ikke at dette er riktig. Det skal nemlig ikke være nødvendig å få en "gulrot" for å oppføre seg eller for å gjøre det som er rett.

Det skal heller ikke være nødvendig å stille ultimatum. Aldri. Det som skjer det skjer, og til slutt ender man opp der man er ment til å være uansett. Du kan ikke endre eller forskynde skjebnen. Man skal ikke leke gud.

Kristìn

25, Sortland

Vegetarianer fra Nordland som bruker bloggen som et utløp - mitt fristed.

I N S T A G R A M:


©
Jeg eier rettigheter på alt av fotografi og tekst på bloggen selv, ergo er alt skrevet av meg.
Foto: Olympus E-420, Lumix DMC-FS14,
eller min Huawei P10 Lite.

Kategorier

Arkiv