hits

Jeg fikk lyst til å skrive et "ting som irriterer meg"-innlegg i dag. Det er nok på tide!
Også kjent som pesten.- Folk som ringer deg men du rekker ikke telefonen, så du ringer tilbake 1 minutt senere men da svarer ikke vedkommende. Altså hva faen. Kaster folk telefonen fra seg hvis man ikke svarer?

- Folk som spør om ting de egentlig ikke vil vite. Jeg blir ofte kalt for ærlig, og dumme spørsmål får dumme svar. Eller folk som spør om min mening også blir vedkommende sur av svaret mitt. Hah.

- Folk(spesielt jenter) som sier ja men mener nei. Jeg har pratet med frustrerte kompiser om dette mange ganger. Du kan ikke si at det er greit at kjæresten din drar ut på byen for så å lage helvete fordi han faktisk drar. Jeg skjønner ikke.

- Personer som spør meg dumme spørsmål siden jeg er vegetarianer. Det er skremmende mange som tror at alle veggiser lever på salat... "Vegetarianere spiser jo opp maten til dyrene!" He-he, blir aldri lei av den vitsen gitt.
 
- Folk med barn/babyer som oppfører seg som om de skal ha førsteprioritet på alt. Akkurat som om de er de eneste i verden som har født... At du har et avkom betyr ikke at du automatisk får spesialbehandling. Sit yo ass down.

Pesten er det jeg kaller samlingen av blogginnlegg som inneholder ting som irriterer meg. Her kommer del 8!

- Når folk spør om å få låne lighteren min også stapper de den ned i sin egen lomme etterpå. Den er min! Jeg har sikkert nitten lightere hvis jeg leter i jakker og vesker men den der er også min.

- Ting tar tid... Folk som aldri er klare. Hvis jeg har sagt at jeg skal være en plass klokka 9 så er jeg gjerne der før det. Jeg hater å vente på folk, derfor vil jeg heller ikke at andre skal måtte vente på meg. Jeg stresser for ikke å stresse.

- Folk som syter for å få komplimenter. "Åh, jeg er så feit" sa ballerinadanseren på 35 kilo. Det er irriterende og alle skjønner at du bare vil ha oppmerksomhet og høre hvor fin du egentlig er.

- Folk som ikke kan unne andre noe som helst. Da jeg var yngre mislikte jeg andre jenter hvis jeg synes at de var penere enn meg... men så innså jeg at det var mye bedre å unne dem det, og gjerne fortelle hvor vakker jeg synes at de var heller. Selvfølgelig svarte noen med benektelser - Bare smil og si takk

- Å sove med sminke på. Jeg er som regel veldig flink til å ta bort sminken, forutenom når jeg ender opp på naschpiel til langt ut på morgenen og er dødsliten når jeg kommer hjem. Når jeg våkner ser jeg ut som eks-vokalisten i Turboneger.

- Folk som mener at man alltid må være interessert i noen bare fordi man er singel... I 2014 var jeg singel lengre enn jeg har vært siden jeg var 14 og da var det flere som spurte hvem jeg hadde i kikkerten og som ikke trodde på meg når jeg svarte at jeg ikke hadde en spesielt utkårede.

- Sting. Nei, ikke artisten... Men å få sting i brystet. Det er så unødvendig. Folk har sagt til meg at hvis jeg klemmer på en stein så får jeg ikke sting/det går bort, men i min erfaring er det bare tull.

- Teite filmer hvor slutten ødelegger alt. For eksempel Shutter Island, jeg likte filmen helt fram til slutten. Jeg ble så skuffet.(Spoiler alert)

- Når folk bruker kallenavn på meg, som foreksempel baby. Så lenge du ikke er kjæresten min så kan du bare drite i å kalle meg "baby". Jeg er Miss Independent.

Her kommer del 7 av "Pesten" - Ting som irriterer meg.

- Kabler som blir ødelagt med en gang. Jeg tror jeg har min femte eller sjette Samsung-lader nå. Og det er ikke bare for at jeg har chinchillaer som er glad i å smake på ledninger. Det er fordi at jeg synes det er helt latterlig at samsungen er designet slik at du stikker laderen i under telefonen. Hæ? Bare for at det skal være verre for meg å bruke telefonen mens den lader.

- Folk som ikke kan stå i kø uten å sukke og være tydelig irritert og stresset. Det er ingen som synes at det er gøy å stå i kø, og det går ikke fortere av at du står der og er direkte ufin. Hadde jeg jobbet i butikk og opplevd dette hadde jeg brukt ekstra lang tid før jeg kom til vedkommendes varer.

- Folk som absolutt skal være min venn på Facebook og følge meg ellers på sosiale medier, men som ikke hilser på meg eller i det hele tatt ser på meg når vi møtes ute. *Slette fra venneliste*

- Forespørsler om spill på Facebook. Nei, jeg vil ikke spille noe som helst slags boble/kube/jalla-spill. Til slutt blir jeg så lei at jeg blokkerer hele spillet, men det dukker jo alltid opp nye.

- Folk som tar seg selv alt for høytidelig, som er veslevoksen og best i alt. Jeg tar ikke meg selv høytidelig i det hele tatt og jeg trives veldig godt med det!

- Å bli fri for strøm på de teiteste tidspunktene. Når jeg skal gå ned på postkontoret og hente en pakke, let's go! Men nei.. jeg får ikke høre på musikk mens jeg går nei. Hrmf.

- Folk som snakker i munnen på meg, det er så ekstremt uhøflig! Man gir og tar, og venter på sin tur. Folk som alltid skal ha ordet og bare prate om seg selv... Gå å snakk i speilet heller.

- Folk som forventer at jeg skal droppe alt fordi de kjeder seg og vil finne på noe. Samme med folk som bare kommer på døra uten å spørre om jeg har planer først. Vi lever i 2016, og selv da jeg var barn pleide jeg å ringe til mine venninner for å høre om det passet at jeg kom på besøk.

- Når jeg akkurat har kledd på meg nye klær også klarer jeg å søle på de når jeg spiser, drikker eller pusser tennene. Jeg er så lat så som oftest orker jeg ikke å skifte til noe annet så jeg går heller rundt med tannkrem eller flekker fra energidrikker og salsasaus på toppen min.

- Tynnstrømpebukser. Det blir jo alltid hull i de. Jeg skjønner det ikke, jeg går og jeg sitter... Jeg klatrer jo ikke over et piggtrådgjerde! Eller hvis strømpebuksen min har blitt nuppete og folk(spesielt mannfolk) river i de slik at hele dritten går i oppløsning.

- Å støvsuge. Jeg hater å støvsuge siden jeg har allergi. Støvsugeren blåser bare alt opp i ansiktet på meg også er jeg helt ødelagt etterpå. Lenge leve kost og støvbrett!

Her kommer del 6 av "Pesten" - Det som irriterer meg.

- At det ikke er lov til å urinere offentlig. Dette skjønner jeg ikke? Skal man seriøst heller tisse på seg? Altså ja, jeg skjønner at man ikke skal stå midt på veien og provosere men at politiet kjører rundt bak utesteder for å se om noen står der og urinerer når det er en do-kø inne på 2 kilometer - det provoserer meg.

- Toaletter som koster penger. Unnskyld meg? Også påstår folk at det er for å forhindre ramponering og hærverk.. De styggeste toalettene jeg har sett har vært de med pengeautomater. På spisesteder har jeg hørt at det er påbudt med gratis tilgang til toalett men jeg vet om spisesteder hvor alle toalettene koster penger.

- Folk som tvinger sin lykke og klisj på andre. Denne må jeg kanskje ta meg selv litt i siden jeg har vært der, jeg har vært den lykkelige i parforhold.. hjerte hjerte. Men tenk på de som er singel og alene, og kanskje føler de seg litt ensom for så å se side opp og side ned av folk som holder rundt hverandre og kysser og er så lykkelige i kjole og dress.. Puke.

- Når du merker at folk ikke hører etter når du snakker. Spesielt nå som alle sitter med nesen ned i telefonen. De svarer bare "mhm" til alt også når jeg spør om et spørsmål så.. "Øøøh.." Sånnsett er jeg veldig glad for at jeg ikke har mobildata, for å være på "telefonfest" er ukult.

- Når jeg glemmer hva jeg holder på med. Jeg går inn på badet men så... Hm, hva var det jeg skulle her? Nei, det var sikkert ikke noe spesielt. Så går jeg og setter meg igjen og først da kommer jeg på at jeg skulle vaske klær.

- Å få stein i skoen. Eller enda verre, å få snø i skoen. Jeg skjønner ikke hvordan jeg får det til, skoene skal jo liksom være tett! Også må jeg stå der og balansere i sokkelesten mens jeg rister ut småstein.

- Når noen har samme ringetone som meg. På jobb var vi 3 stykker med samme ringetone og det var alltid like forvirrende.

- Folk som biter negler eller spiser på fingrene sine. Slutt. For det første av alt er det irriterende og for det andre av alt så blir fingrene/neglene dine stygge.

- Posen til soveposen. Den er jo alt for liten! Å ta ut soveposen er greit men når man skal ha den inn i det lille trekket igjen... Det er jo tydelig ikke designet for en så tykk og stor sovepose.

Her kommer del 5 av "Pesten" - Hva irriterer meg?

- Papirkutt og andre småsår. Når jeg kutter meg opp så kan jeg blø lenge etterpå så det irriterer meg. Før var jeg plaget med neseblod også. Det er så unødvendig.

- #like4like, #followback også videre. Alltid like gøy å få en ny follower på Instagram som slutter å følge deg hvis du ikke følger vedkommende tilbake. Folk som "hustler" likes på bilder med å hashtag'e alt. Når du legger ut et bilde av deg selv behøver du ikke å skrive #me #norwegian #girl #æøå #eyes #nose #mouth #hair #ears...

- Når man har noe i øyet og klør så mye for å få det ut at det bare blir enda verre og man ser ut som en sliten narkoman etterpå. Kanskje hadde man ikke noe i øyet i det hele tatt, men det føltes ut som om det satt en kamel på pupillen.

- Når man har tatt seg en aldri så liten powernap på ettermiddagen og våkner opp i full panikk og ikke engang klarer å innse hvor man befinner seg eller hvilket årstall man er i.

- Folk som er irriterende logisk. Hvis man har mistet noe så ligger det vel "på den plassen du hadde det sist" eller "på den siste plassen man leter"... Det er jo sant som Dagfinn Lyngbø sier: Hvorfor i alle dager skal man lete videre når man har funnet det man lette etter? *Skal bare sjekke en plass til*

- At neglene mine bare vokser og vokser. Jeg orker sjeldent å klippe neglene, så jeg bare venter til de knekker av seg selv. Jeg likte godt at de vokste fort da jeg var yngre og brukte mye neglelakk, nå synes jeg bare at det er en plage.

- Å se på TV når det er jul/påske. Det er jo bare reklamer som oppfordrer til veldedighet og som prøver å trigge folk til å få dårlig samvittighet. Jeg skjønner at ikke alle har en like fin juletid, men skal jeg føle meg skyldig over å være glad når det finnes så mange som sliter?

- Gnagsår. Nye sko før de er ordentlige "gått inn" er ikke gøy. Jeg tar sjelden taxi, jeg går heller 4 kilometer hjem fra fest. Gnagsårplaster er min venn!

- Folk som maser. Jeg takler ikke mas, forutenom hvis du er en av mine nærmeste. Men hvis du bare er en bekjent som begynner å skrive mye til meg, gjerne flere meldinger etter hverandre uten at jeg svarer så føler jeg at du burde ta hintet til slutt.

- Folk som tygger høyt og gjerne med munnen åpen. Lillebroren min gjør alltid dette mens han selv sitter med headset slik at han ikke merker det - og spesielt med potetgull.. Arrrgh.

- Å skrive lange tekster på telefonen, for eksempel i Facebook-chat. Jeg hater egentlig å skrive på telefonen fordi jeg har jo tydeligvis pølsefingre... Jeg trykker jo på halve alfabetet samtidig også freaker jeg litt ut og spasmer over at jeg må gå tilbake og rette på det jeg har skrevet.

Her kommer del 4 av "Pesten" - Innleggene hvor jeg skriver punktvis om ting som irriterer meg.

- Skrivefeil. Jeg skjønner at du kan ha lese- og skrivevansker men jeg har prøvd å rette på deg tjue ganger før og du fortsetter å skrive "matt" istedenfor mat... Også har vi jo de feilene som går igjen, slik som: fint hvær i dag. Jeg synes bare at skriveleifer er en stor turn-off.

- Drittunger. En av grunnene til at jeg ikke har lyst på barn selv er bortskjemte gnålete drittunger. Hvis du begynner å hylgråte og trampe fordi du må ha på deg refleksvest så er ikke livet ditt så verst, lillevenn. Jeg synes at barn nå for tiden oppfører seg og snakker så stygt at jeg blir helt sjokkert. Ikke alle selvfølgelig, men hvor er respekten som fantes da jeg var ung?

- Servitører som skal være morsomme. Hvis jeg kommer inn på din restaurant og er dødssulten og bare vil ha en vegetarpizza så vil jeg ikke høre deg si "hoho, ekkstra mye sjchøtt til deg da jenta miii!" En annen ting er at jeg blir så pinlig berørt når jeg ser voksne folk som oppfører seg som kronidioter overfor barn fordi de prøver alt for hardt å være gøyal. Hadde jeg vært det barnet, eller forelder til det barnet så hadde jeg blitt skremt.

- Prøverom. Jeg hater å prøve klær i butikker, dette er kanskje hovedgrunnen til at jeg heller nettshopper. Det er alltid så stress og trangt og varmt og jeg blir blendet av alle lampene der inne. Jeg føler meg ekstremt ukomfortabel der jeg står bak det lille forhenget halvnaken.

- Falske folk. Folk som prøver alt for hardt å være grei. Nei, du kan ikke kjøpe meg. Falsk snillhet blir bare skjeivt... Falsk latter er også irriterende, spesielt når den er veldig påtrengt. Så med andre ord er egentlig alt som er falskt bare dritt. Forutenom falske pupper.

- Fremmede som spør etter min Snapchat, eller folk som skriver overalt hva de heter på Snapchat. Hvorfor i guds navn skal jeg ville få snaps fra Ola Nordmann fra Lofoten? Jeg driter vel i hva han har spist til middag, hva slags alkohyler han inntar eller når han skal sove.

- Folk som bare vil ha og ha, uten å gi noe tilbake. Jeg er flink til å dele, jeg deler gjerne min alkohol hvis det gjør slik at vennene mine blir med meg ut. Og i de fleste tilfeller er det en two-way street slik at jeg får tilbake også. Men ikke alltid, man blir jo til slutt lei av å føle at folk utnytter en - spesielt hvis det ikke blir satt pris på men heller tatt som en selvfølge.

- Rotete nettbutikker. Jeg liker å nettshoppe, er jeg syk eller har en dårlig dag føler jeg meg alltid litt bedre etter at jeg har kastet et par fine plagg ned i handlekurven og trykket "send bestilling". Men jeg har gått ut av nettbutikker før, selv om plaggene jeg ville ha var kjempefine så orker jeg ikke når designet på nettbutikken ser ut som Myspace'n til en fjortenåring fra 2008.

- Når folk skal påpeke at de kan høre at jeg puster. Åh, kanskje jeg bare skal slutte å puste da? Ja, jeg puster kanskje litt tungt til tider men jeg er vel ingen boxer(hund) heller... *Fornermet*

- Folk som tror de kan synge, men som ikke kan det. Nå snakker jeg ikke om å synge med på fest til lyrics man egentlig ikke kan, men folk som genuint tror de kan synge - på en scene - i mikrofon. I mine ører høres det ut som våt isopor mot en glassrute.

- Rare størrelser på klær. Som regel bruker jeg small i klær, men enkelte plagg må jeg ha i medium og noen i XS. Altså hææ? Dette gjør det å handle klær på nettet vanskelig. Spesielt etter at jeg begynte med Ebay...

Her kommer del 3 av "Pesten". Pesten er det jeg kaller innleggene mine om ting som irriterer meg. Enjoy!

- Folk som har støv på hjernen. Jeg er ganske rotete av meg, ikke like ille som jeg var da jeg først flyttet hjemmefra men fortsatt ganske rotete. Folk som vasker hele tiden kan gå å ta seg en bolle med rosiner... Det skal jo tross alt vises at noen bor i huset!

- Allergi. Hvem oppfant dette?! Jeg fikk plutselig allergi for noen år siden. Jeg reagerer på katter og støv. Støv = Betongstøv, veistøv, pollen, badesanden til chinchillaene mine... Ja. Jeg lever på Zyrtec. Enkelte dager er jeg helt ødelagt og kunne like så godt hatt en dorull montert på hodet, mens andre dager merker jeg ikke noe til det.

- Nazi-vegetarianere/veganere. Jeg er vegetarianer selv og jeg liker å provosere litt for moro skyld... men jeg har ingen problemer med å sitte ved samme bord som noen som spiser en brødskive med skinke. Jeg tenker slik at på lik linje som jeg vil bli respektert for mitt valg må jo jeg også respektere de som velger å være kjøttetere.

- Fremmede, spesielt mindreårige som spør meg om å få "bomme en sigg" eller om jeg kan kjøpe de alkohol. Dette har jeg heldigvis ikke opplevd på en god stund nå, men da jeg bodde i Narvik skjedde det litt for ofte. De som spurte var såklart de kule kidsa som hang på senteret dag ut og dag inn.

- Når folk hoster på meg, i samme retning som ansiktet mitt. Uansett om det ikke er fordi du er syk. Jeg har opplevd dette så mange ganger, spesielt når jeg står ute å røyker med folk. Gå bort!

- Butikkfolk som følger etter meg. Etter at jeg har svart nei og at jeg bare vil se meg rundt når du spør om jeg trenger hjelp, så trenger du ikke å følge etter meg altså. Jeg er ikke kriminell. Selv om jeg kanskje ser litt barsk og skummel ut. ;)

- Sterke lukter på bussen. Gamle damer som oser bestemorparfyme... Hvorfor skal gamle kjerringer alltid bruke slike intense dufter? Folk som setter seg ned å spiser lasagne/pizza på buss er også irriterende.

- At jeg alltid møter folk jeg kjenner når jeg skal snike meg på butikken uten sminke. Hvis jeg selv føler at jeg har en bra dag og er fornøyd med utseendet så treffer jeg ingen...

Her kommer del 2 av "Pesten". Det er det jeg kaller innleggene mine hvor jeg ramser opp ting som irriterer meg. Gøy!

- Når jeg får en ny venneforespørsel på Facebook... Men så var det bare Allãhu Akbar som hadde sporet meg opp gitt. Selvfølgelig kan vi bli venner og dele bilder av katter som kan haz osteburger. Eller ikke.

- Folk som ikke skjønner ironi/sarkasme. Jeg bruker veldig mye ironi og jeg skjønner at dette kan være vanskelig å tyde noen ganger(spesielt over internett), men jeg hater når jeg må forklare at noe bare var en tull. Dette går andre veien også siden jeg kan si noe veldig slemt også ler folk fordi de tror jeg tuller - men egentlig så var jeg så bitchy i utsagnet mitt.

- Folk på butikker som bare står i veien. Åja, du skal bare stå der og sperre hele rulletrappa ja... Unnskyld meg men jeg sniker meg gjerne forbi og henter meg en pakke melk mens du står å leser etikettene på alle flaskene du ser. Du møtte en gammel kjenning som også har en stor handlevogn, selvfølgelig må dere stå å prate og klemme hverandre slik at dere okkuperer hele raden ved kjøledisken.

- Folk som skriver saaakte. Når man ser på Facebook/Skype at noen skriver og skriver og skriver, også kommer svaret: "Ok, vi sees." Jeg satt jo spent og ventet fordi jeg trodde at jeg skulle få en hel bok her!

- Sikkerhetskontrollen på flyplasser. Nei, jeg ble ikke tilfeldig valgt ut. Jeg blir valgt hver gang. Enten så var det rastafara-håret jeg hadde før eller så er det okseringen i nesen. Noe må det i så fall være fordi jeg blir alltid kroppsvisitert.

- Kompiser som går fra meg fordi jeg har på meg Converse. Hvis jeg skal bli med deg på vorspiel, til noen jeg aldri har vært hos før, er det veldig ukult at du etterlater meg i yttergangen fordi at jeg må knyte opp skoene. Dette gjelder selvfølgelig også når jeg skal kle på meg skoene igjen.

- Pene folk som ikke klarer å ta bilder av seg selv. Noen blir penere på bilder mens andre folk blir helt muffins. Jeg mener også at mange(spesielt mannfolk) skulle ha tatt kurs for å lære seg at å ta bilder av seg selv - å holde telefonen under deg er ikke flatterende. Dobbelhake? Score!

- Smågodt på diverse butikker. Jeg er ikke så veldig glad i godteri generelt(bare ostepop) så det er ikke ofte jeg plukker smågodt. Men når jeg faktisk får lyst på det er det ikke så kult å nesten rive ut tenner fordi godteriet er så hardt... siden det sikkert har ligget der i 7 måneder.

- Snyltefolk. Jeg røyker fast, til vanlig, daglig. Så jeg synes det er ekstremt irriterende med folk som røyker på fest - men som ikke kjøper seg siggaretter til fest. Ja, du kan få 1 men ikke kom her å tro at jeg skal være noe sigg-automat hele kvelden. Spesielt når du forsvinner med en gang du har fått en røyk, eller kommer bort til meg bare for å spørre: "Heeei, lenge siden sist! Har du en sigg jeg kan bomme?"

- Å ha bilen din som profilbilde på Facebook, det er ikke kult - det er harry. Samme med å bare ha bilder fra treningssenteret, flexing av muskler, fjellturer, jakt... Jeg sitter bare igjen med følelsen av at du er slitsom.

Pesten var en serie med blogginnlegg jeg hadde på min forrige blogg. Pesten = Ting som irriterer meg! Så velkommen til ting som irriterer meg NO. 1. Grunnen til at jeg har kalt dette innlegget "NO. 1" er fordi at det kommer nok til å bli en del slike innlegg. Jeg har valgt å kalle disse innleggene for "Pesten" siden det både er lettere, kortere og morsommere!

💀

- Når jenter gjør seg dummere enn de egentlig er for å prøve å være søt(?) Dette har jeg aldri skjønt, hva er søtt med å ikke forstå? Det verste er når det er veldig tydelig at jenta prøver alt for hardt.

- Folk som aldri kan planlegge noe eller gi meg et klart svar. Jeg vil heller ha et nei, enn et kanskje. Og jeg lurte bare på om du ville være med å se en film i morgen... Jeg spurte ikke om din førstefødte jente kan hete Tallulah Banana.

- Når folk bryter avtaler i siste sekund. Hvis du lar meg få vite det dagen før eller i det minste noen timer før er det greit. Men ikke send meg en melding når jeg står nede på kjøpesenteret og venter på deg. Jeg kledde på meg bh for dette!

- Overivrige folk på kino som kommenterer og ler av alt. Jeg har ikke vært på kino så mange ganger i mitt liv, fordi folk som ler av hver minste lille scene irriterer meg grenseløst.

- Folk som gjerne vil være med på bilder på fest, men hvis de blir lagt ut og delt på det store internettet skal de sette jorda i bevegelse for å få slettet bildene. Samme med folk som alltid lager grimaser på bilder også sier de "æsj, stygt, slett!" Hva med å bare smile eller prøve å se normal ut heller da?

- My Story på Snapchat. Jeg har aldri delt en snap på my story i mitt liv, men jeg må selvfølgelig bla gjennom alt mine venner har delt uansett. Det beste jeg vet er en story på 500 sekunder kun med snaps av biler...

- Folk som syter på Facebook. Jeg skrev min første facebookstatus på i hvert fall 1 år her om dagen og den handlet faktisk om mine invalide ribbein så jeg må jo innrømme at det er lov til å klage en gang i blant. Men jeg synes at alt jeg ser på Facebook er klaging - på været, på sykdom, på nav og norges land.

- Folk som sier A, men ikke B. Har du først begynt å fortelle noe så må du fortelle alt. Dette gjelder også folk som poster statuser på Facebook om hvor trist/sint/sjokkerte de er men når folk spør hvorfor så er svaret alltid "orker ikke å ta det over Facebook"... Hvorfor skrive en slik status i det hele tatt da? Argh.

Kristìn

25, Sortland

Vegetarianer fra Nordland som bruker bloggen som et utløp - mitt fristed.

I N S T A G R A M:


©
Jeg eier rettigheter på alt av fotografi og tekst på bloggen selv, ergo er alt skrevet av meg.
Foto: Olympus E-420, Lumix DMC-FS14,
eller min Huawei P10 Lite.

Kategorier

Arkiv